• Haberler
  • Edirne
  • Meriç sınır hattındaki devriye yolları iyileştirildi

Meriç sınır hattındaki devriye yolları iyileştirildi

Düzensiz göç, FETÖ ve PKK terör örgütü mensupları ile mücadele artık daha kolay hale geldi. Çünkü Meriç Sınır hattındaki devriye yolları iyileştirildi. Bu sayede güvenlik güçleri herhangi bir olay daha hızlı müdahale edebilecek.

Meriç sınır hattındaki devriye yolları iyileştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sınır kenti Edirne'de hudut hattında yer alan devriye yolları İl Özel İdaresi tarafından bakımdan geçirildi.

Edirne’de sınır hattında bulunan devriye yolları iyileştirildi, güvenlik gücü sayısı arttırıldı. Buna bağlı sınır hattında yakalamalar arttı.

Türkiye’nin Yunanistan ve Bulgaristan ile sınırında yer alan 292 kilometrelik devriye yolunda bakım çalışmaları yapılıyor.

İl Özel İdaresi tarafından 292 km'lik yolun yaklaşık 200 km'si iyileştirildi. Geri kalan bölümde ise çalışmalar devam ediyor.

Sınır hattında önlemler arttırılıyor. Hudut hattına takviye güçler geliyor.  Alınan önlemler işe yaradı.  2024 yılının ilk 4 ayında 5 bin 200 düzensiz göçmen, 174 organizatör ve farklı terörleri örgütü mensubu 162 kişi yakalandı. Yapılan yakalamaların yüzde 78’i sınır hattına gelmeden gerçekleştirildi. Hudut hattında çalışmalar aralıksız şekilde devam ediyor.

Edirne Valisi Yunus Sezer, Yunanistan sınırındaki hudut karakollarını ziyaret etti. Sezer, İl Özel İdaresi tarafından yapılan devriye yolu iyileştirme çalışmalarını inceledi.

Sınır hattındaki çalışmalar hakkında 9. Hudut Tugay Komutanı Piyade Albay Şükrü Şenduran'dan bilgi alan Sezer, kullanılan güvenlik sistemleri yerinde gördü.

Ziyaret sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Sezer, Edirne’nin sınır kenti olduğuna dikkat çekerek kaçak geçişlerde yaz aylarında yaşanan artıştan bahsetti.

Sezer, bu yıl göçmen trafiğinde yüzde 10’luk artış yaşandığı dile getirdi.

Sınır hattında düzensiz göçmenlerin yanı sıra terör örgütü mensuplarının da yakalandığını işaret eden Sezer, “Güvenlik güçlerinin aldığı önlemler sayesinde yasa dışı geçişler sınır hattına gelmeden engelleniyor. Özellikle son 4 ayda 5 bin 200 düzensiz göçmen 174 organizatör yakalandı. Bununla birlik önemli miktarda ticari araç bot ele geçirildi. Bu sene çeşitli terör örgütlerine mensup 162 örgüt üyesini yakaladık. Bu da geçmiş yıllara göre önemli bir yakalama olarak karşımıza çıkıyor. Sınır hattındaki iyileştirme ve yol çalışmalarımız devam ediyor. Yunanistan sınırı sıfır noktasındayız. Toplamda 292 kilometrelik sınır hattı bulunuyor. Hat boyunca iyileştirme ve yol açma çalışmalarımız devam ediyor. Devriye yolları ve bağlantı yollarının 200 kilometresini tamamladık. Teknik olarak sınıra asansörlü kuleler yaptırıldı. Hem geri hatta alınan önlemlerle hem de sınır hattında göçmen trafiğini engellemeye çalışıyoruz.” Şeklinde konuştu.

Sezer, sınır hattında 50’ye yakında iş makinasının çalıştığını hem sınır hattının hem de bağlantı yollarının yapım işlerinin devam ettiğini altını çizdi.

Güvenlik güçleri tarafından yakalamaların yüzde 78’inin sınır hattına gelmeden gerçekleştiğini belirten Sezer, yasa dışı geçişlerin engellenmesinde görev alan kolluk kuvvetlerine teşekkür etti.

Sezer’e ziyaretinde Edirne Vali Yardımcısı Eyyüp Batuhan Ciğerci, İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Eli Büber, İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun ve İl Göç İdaresi Müdürü Musa Aşılıoğlu da hazır bulundu.

Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar