Meriç Edirne Sulama Projesi'nde sona gelindi

Meriç Edirne Sulaması Projesi ile bereketli toprakların veriminin katlanması hedefleniyor. Proje bitiminin ardından 78 bin dekar alan modern sulamaya açılacak.

Meriç Edirne Sulama Projesi'nde sona gelindi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nün Edirne’yi modern sulamaya kavuşturmayı hedefledi projenin çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Meriç Edirne Sulaması Projesi tamamlandığında toplam 78 bin dekar alan modern sulamaya açılacak.

Meriç Sulaması projesiyle yılda iki ürün alınabilecek, bereketli toprakların veriminin katlanması hedefleniyor.

Ekipler tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında boru döşeme işlemlerinin tamamlandığı Meriç Edirne Sulama Projesi’nde sona gelindi.

İlerleyen aylarda test yapılması beklenen proje ile tarım arazilerine su verilmesi hedefleniyor.

Meriç Nehrinin suyunu tarlalara taşıyacak 255 km’lik boru hattı kurularak 78 bin dekar arazide borulu şebeke imalatı tamamlanan proje ile 78 bin dekar arazi modern sulamaya kavuşacak.

Nehrin suyunu iletecek pompa istasyonlarının inşası bitirilen proje kapsamında milli ekonomiye yıllık milyonlarca lira katkı sağlanırken üreticinin gelirinin artmasına destek olacak.

Meriç Edirne Sulaması Projesinin bu yıl içerisinde faaliyete geçmesi hedefleniyor.

projenin bölgeye vereceği katkılardan bahseden Üyüklütatar köyü üreticilerinden Abdullah Çetinçeker, “Üretime verilen destekten dolayı memnunuz. Bu projeyi dört gözle bekliyoruz. Bölgemizde su sıkıntısı çekiyorduk. Bundan sonra sulama sıkıntısı çekmeyeceğini düşünüyoruz. İnşallah bizim için güzel olacak. Ürün çeşitliliğimiz artacak, su isteyen bitkileri rahatlıkla ekeceğiz. Su hayattır, su olunca verim artar.” Dedi.

Çetinçeker, modern sulama projesi sayesinde üretimin artacağını aktardı.

Üretici Musa Şahin de böyle bir projenin hayata geçirilmesinden dolayı memnun olduklarını ve Sulama imkânlarının artmasıyla ürünlerde verim ve kalitenin yükseleceğini belirtti.

Şahin, büyük bir projenin hayata geçirildiğini ve boru hattının tarlaların başına geçerek sulama sıkıntısının yaşanmayacağını dile getirdi. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ