MEB AKUB BİRLİĞİNE SERTİFİKALARI TESLİM EDİLDİ

Milli Eğitim Müdürlüğü ve AFAD Müdürlüğümüz koordinesinde 33 kişiden oluşan Edirne MEB AKUB Birliğine Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık'ın katılımıyla destek AFAD Gönüllüsü sertifika dağıtım töreni düzenlendi.

MEB AKUB BİRLİĞİNE SERTİFİKALARI TESLİM EDİLDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

       Eğitim kurumlarında afete hazırlık kültürünün geliştirilmesi, afet ve acil durumlara yönelik gönüllülüğün yaygınlaştırılması ile afet öncesi, sırası ve sonrasında öğrenci ve çalışanlara doğru davranış şekillerinin kazandırılması amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü ve AFAD Müdürlüğü koordinesinde Milli Eğitim Müdürlüğü  Arama ve Kurtarma Birliği (MEB AKUB) oluşturuldu.

            33 kişiden oluşan Edirne MEB AKUB Birliğine, Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık'ın katılımıyla destek AFAD Gönüllüsü sertifika dağıtım töreni düzenlendi. Tören MEB AKUB Lideri  Serhat Üretmen'in konuşması ve eğitimlerin görsellerinin sunumu  ile başladı.

            İlk grubun sertifikalarını sertifika ve kimlik kartı dağıtımına ardından konuşan Vali H. Kürşat Kırbıyık, 'Gönüllülük esasına göre öğretmenlerimizin buraya katılması benim için çok önemli. Bu yüzden özellikle katılıp teşekkür etmek istedim. İnşallah Allah afetleri bizden uzak tutsun fakat ne zaman ne olacağını bilmiyoruz. Dolayısıyla hazırlıklı olmakta fayda var. Organizasyonda emeği geçen AFAD Müdürlüğümüz, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve katılımcı arkadaşları tebrik ediyorum' dedi. 

            Törene Vali Yardımcısı Ali Uysal, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali Altındal katıldı.
            Tören toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.