• Haberler
  • Edirne
  • Mahalle sakinleri yeni kanalizasyon hattında kot farkı oluştuğunu iddia etti

Mahalle sakinleri yeni kanalizasyon hattında kot farkı oluştuğunu iddia etti

Abdurrahman Mahallesi Tarlakapı mevkisi sakinleri yapılan altyapı tadilatı ve yol çalışmalarının standarttan uzak olduğunu iddia ederek yapılan harcamaların boşa gittiğini savundu.

Mahalle sakinleri yeni kanalizasyon hattında kot farkı oluştuğunu iddia etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın 2014 yerel seçimlerinden Edirne Halkı’na vadettiği altyapı çalışmaları devam ediyor. 22 Şubat 2019’da başlayan çalışmalar kapsamında altyapı ve yol çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Abdurrahman Mahallesi Tarlakapı mevki 5. Sokak sakinleri yapılan altyapı çalışmaları nedeniyle kanalizasyon hattında kot farkı oluştuğunu söylüyor.

Mahalle sakinleri her yağışta sıkıntı yaşadıklarını ve logarların taştığını iddia ediyor.

Bölge sakinlerinden İsmail Kutlu, 1986 yılından beri burada oturduğunu ve sokaktaki yeni yapılan altyapının kanalizasyon borusunun hatalı döşendiğini iddia etti.

Kot farkı nedeniyle apartman kanalizasyonlarının birçoğunun ana hatta bağlanamadığını belirten Kutlu, “Bağlayamadıkları için kanalizasyon borusu bomboş. Hiç su akmıyor. Bu yüzden Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik’i aradım. Sıkıntıları anlattık. Bana belediye meclis kararı olduğunu söyledi. Onun için ana hattın yüksek yapıldığını anlattı. Bende belediye meclis üyesi arkadaşlarımı aradığımda böyle bir kararın olmadığını öğrendim. Apartmanlarımızdan kanalizasyon atıklarımız gitmiyor. Kaldırımlarımız da 10 ay önce yıkıldı olduğu gibi duruyor.” Dedi.

Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın bu olaydan haberinin olmadığını düşündüğünü ifade eden Kutlu, ekibinin kendi kafasına göre iş yaptığını ileri sürdü.

Kutlu, sokakların çukur içerisinde olduğunu dile getirdi.

Sokaktaki logar kapağının 3-4 defa tekrar yapıldığını fakat çimentonun yanlış kullanıldığı için sürekli kırıldığını söyledi.

Apartmanın önündeki çukurları kendi imkanlarını kullanarak taşla doldurduklarını belirten Kutlu, “Bir arama burada çukura düştü. Forkliftle gelip kaldırdılar arabayı. Yağış olduğu zaman altyapının yeni olmasına rağmen bir faydası olduğunu görmedim. Logarların içi kum dolu. Daha bir kere logarların kaldırılıp içindeki kumun temizlendiğini görmedim. Belediye ekipleri sokağa geldi inceleme yaptı. Bizim kanalizasyonları ana hatta bağlayamayınca mecburiyetten iş makineleri geldi tıkalı olan eski kanalı açtı. Bizim binalarımızın birçoğu eski kanala yeniden bağlandı. En ufak yağmurda apartmanlarımızı su basıyor. Apartmanlarımız atık kokuyor.” Şeklinde konuştu.

Yeni logarın neden çalışmadığı anlamadıklarını aktaran Kutlu, yol çalışmalarının boşuna yapıldığını savundu.

Kutlu, Edirnelilerin parasının boşuna harcandığını hatalı yapılan kanalizasyon hattında yeniden çalışma yapılacağı için yeni yolun tekrar kazılacağını iddia etti ve şunları söyledi:

“Bir işi 3-5 kere yaparsan tabi bütçe yetmez. Bizim verdiğimiz paralar boşuna sokağa atılıyor. Bir kere az ve öz yapılırsa vatandaşların sıkıntısına çözüm bulunur. Paralarda çöpe gitmez. Benim sokağım 3 kere kazıldı. Bayramda tatile çıktım 8-10 şehir gezdim toplamda 3 tane çukur göremedim. Edirne’de her sokakta onlarca çukur var. Benim sokağım 5 şehirdeki çukura bedel. Burası yeni yerleşim olmasına rağmen yaşanmaz bir hal aldı.”

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ