Lise öğrencileri Üç Şerefeli Cami'de sema döndü

Edirne'de lise öğrencilerinden oluşan semazen grubu Üç Şerefeli Cami avlusunda gösteri gerçekleştirdi.

Lise öğrencileri Üç Şerefeli Cami'de sema döndü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Valisi Yunus Sezer'in talimatlarıyla oluşturulan Edirne Valiliği Semazen Grubu birçok başarılı gösteriye imza atıyor.

Lise öğrencilerinden oluşan grup ‘Turizm Haftası’ kapsamında Üç Şerefeli Cami’de gösteri yaptı.

Edirne Emel Özgür Subaşıay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Serhat Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan grubun yaptığı gösteri büyük beğeni topladı.

Cuma Namazı sonrası gerçekleştirilen gösteriyi birçok vatandaş ilgiyle izledi.

Vatandaşlar gösteriyi cep telefonlarına kaydederek ölümsüzleştirdi. Fotoğraf sanatçıları ise en güzel kareyi yakalamak için birbirleriyle yarıştı.

Gösteri sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Tarih ve kültür şehri Edirne'de güzel bir etkinlik gerçekleştirdiklerini ve semazen grubunun çok başarılı bir ekip olduğunu aktardı.

Bir yanda etkinlikler gerçekleştirirken bir yanda da güne acı bir haberle başladıklarını belirten Soytürk, sabah saatlerinde evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar'a Allah'tan rahmet, ailesine de başsağlığı ve sabır diledi.

İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Semazen Sanatçısı Sabahattin Harma ise, öğrencilerin 3 aylık gibi kısa bir süre içerisinde çok başarılı çalışmalara imza attıklarını ifade etti.

Ramazan ayında valiliğin yardımları ile yurt dışında 3 ülke, 9 iftar programına katıldıklarını ve gösteri yaptıklarını belirten Harma, kendilerine destek olan Edirne Valisi Yunus Sezer ve emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde cami avlusunda kurulan stantta ziyaretçilere Osmanlı Şerbeti, badem ezmesi, bademli kurabiye ve inanç rotasını anlatan Edirne haritası dağıtıldı. Dilek Şahin

DİLEK ŞAHİN