Lastikçilerde son gün yoğunluğu yaşandı

Zorunlu kış lastiği uygulamasından dolayı lastikçilerde son gün yoğunluğu yaşandı.

Lastikçilerde son gün yoğunluğu yaşandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülke genelinde 1 Aralıkta başlayacak olan kış lastiği uygulaması öncesinde Edirne’de lastikçilerde yoğunluk yaşandı.

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için 1 Aralık tarihinden itibaren başlayacak olan zorunlu kış lastiği uygulaması nedeniyle oto lastikçilerde yoğunluk yaşandı. Uygulamanın başlayacak olması nedeniyle araç sahipleri de kış lastiği taktırmak için lastikçilere akın etti.

Son gün nedeniyle fazla mesai yapan lastikçiler vatandaşlara 'kar' yağışını beklemeden lastiklerini değiştirmesi yönünde uyarılarda bulunuyor.

Birçok vatandaşın Kasım ayı içerisinde lastiklerini değiştirdiğini dile getiren Yılmaz Bozkurt, "Şu anda bir yoğunluğumuz var. Bugün biraz yoğunluğumuz var, müşterimiz genel anlamda Kasım ayı içerisinde lastik ihtiyaçlarının çoğunu karşılamış durumdalar. Bugün karşılamayan vatandaşlara hizmet veriyoruz. 4 lastik sök tak 500 TL’ye yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Yaz lastiklerini çıkarttırarak ticari aracına lastik takmaya gelen Erdoğan İzmir, işlerinin yoğunluğundan dolayı gelmediğini söyledi. Uygulama başlayacağı için lastikleri değiştirmeye geldiklerini aktaran İzmir, son güne kaldıklarını belirtti.

Lastik tamircisi Salih Ay, yoğunluk oluşması nedeniyle vatandaşların kış lastiğini değiştirmek için son güne bırakmalarının hem kendilerini hem de araç sahiplerini zora soktuğunu dile getirdi.

Kış lastiğini taktıran tır sürücüsü Erkan Kapris, vatandaşlara da kış şartları ağırlaşmadan araçlarının bakımını yaptırması ve kış lastiğini taktırması için tavsiyeler verdi.

Kış lastiği taktırmak için sanayiye gelen vatandaşlardan Halim Ağbal, kış lastiği taktırmanın hayati öneme sahip olduğunu belirterek herkesin bir an önce araçlarının lastik değişimini yaptırması gerektiğinin altını çizdi.

Oto Lastik Tamircisi Veysel Güner, araç lastikleri belirli hava sıcaklıkları kapsamında üretildiği hava sıcaklıklarının düşmesiyle kış lastikleri sayesinde olumsuz hava koşullarında güvenli ve konforlu seyahat etmeleri için kış lastiklerinin önemine değindi.

Güner; “Hava sıcaklığı 7 derecenin altına düştüğünde her aracın kış lastiği taktırması gerekir. Kış lastiği ve yaz lastiği arasında kauçuk farkı vardır. Kış lastiğinde kauçuk daha yüksek olduğu için tutunma ve frenleme süresi daha yüksektir. Lastiğin malzemesi ne kadar kaliteliyse tutunma o kadar daha iyi olur.” Dedi.

Tüm ticari araçlar için 1 Aralık'tan itibaren başlayacak olan kış lastiği uygulaması 1 Nisan 2024 'e kadar devam edecek. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN