• Haberler
  • Edirne
  • Kuzey Makedonya Tanıtım Günü'nde iş fırsatları değerlendirildi

Kuzey Makedonya Tanıtım Günü'nde iş fırsatları değerlendirildi

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde ve Kuzey Makedonya Ankara Büyükelçiliği ile Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Edirne Fahri Konsolosluğu iş birliğinde 'Kuzey Makedonya Tanıtım Günü' ETSO hizmet binasında düzenlendi.

Kuzey Makedonya Tanıtım Günü'nde iş fırsatları değerlendirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Etkinlikte Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sezai Irmak, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Jovan Manasiyevski ve Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Edirne Fahri Konsolosu Eser Cevahir yer aldı.  Tanıtım gününde Kuzey Makedonya’daki ticari ve sosyal hayat hakkında bilgilendirmeler yapıldı ve iş fırsatları değerlendirildi.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sezai Irmak, "Türkiye bağımsızlığını kazandıktan bu yana Kuzey Makedonya Cumhuriyetinin ülke bütünlüğünü ve sınırlarının değişmezliğini kararlılıkla savunmuştur. Bu tarihsel gelişim Kuzey Makedonya'da Türkiye imajını çok olumlu etkilemiştir. Bu olumlu ülke imajı olumlu Türk malı etkisini de desteklemektedir. Türk malları kalitesi, tasarımı ve beğenisi ile büyük beğeni toplamaktadır. Türkiye'den bakıldığında küçük bir pazar olarak algılanan Kuzey Makedonya Balkanlarda önemli bir transit geçiş konumundadır. Bu nedenle ülke pazarı tek başına değil, çevresindeki ülke pazarı ile birlikte değerlendirilmektedir" dedi.

Edirne'de geçen yıl Şubat ayında 6 milyon 61 bin 460 dolar olan dış satımın geçen ay 7 milyon 516 bin 120 dolara ulaştığını söyleyen Irmak, Edirne'nin en çok dış satım yaptığı ülkelerin Bosna Hersek, ve Yunanistan olduğuna değindi.

Programda konuşan Kuzey Makedonya Türkiye Büyükelçisi Jovan Manasijevski, Edirneli iş insanlarını Kuzey Makedonya’nın sunduğu fırsat ve avantajları değerlendirmeye davet etti.

Makedonya Cumhuriyeti Edirne Fahri Konsolosu Eser Cevahir, 2012 yılından bu yana Kuzey Makedonya'da 2 farklı proje ile faaliyet gösterdiklerini söyledi. Kuzey Makedonya'da yatırım yapan Türk firmalarına bakıldığında alanında öncü birçok şirketin sahafa aktif olduklarını belirten Cevahir, ülke iş dünyasının Kuzey Makedonya pazarında yerleşmiş olan iyi ilişkileri ve uyumlu çalışma biçimi vesilesiyle önümüzdeki yıllarda birçok büyük ismi sayacaklarından emin olduğunu ifade etti.

Türk İşçilerinin sergiledikleri olağanüstü verimlilik ve becerileri takdir ettiklerini söyleyen Kuzey Batı Makedonya Ekonomi Odası Başkanvekili Mr. Jeton Asani, " Türkiye'nin işgücümüze olağanüstü katkısını ifade etmek istiyoruz. İnsan kaynakları anlamındaki bu simbiyotik alışveriş, uluslarımız arasındaki bağlantının derinliğini ve karşılıklı yarar sağlayan işbirliği potansiyelini de vurgulamaktadır" dedi.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ