Kuyumculardan çağrı 'Herkes gönül rahatlığıyla altına yatırımlarını yapabilir'

Havaların ısınmasıyla birlikte yaz sezonunda düğün yapacak olan çiftler ve birçok vatandaş altın yaptırmak için kuyumcunun yolunu tuttu. Ufak yatırımcılar için tavsiyelerde bulunan Saraçlar Caddesi Kuyumcu Esnafı Rahmi Cömert son zamanlarda altında olan düşüşlerin devam edeceğini ve altın almayı düşünen vatandaşların bu fırsatı beklemeden değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.

Kuyumculardan çağrı 'Herkes gönül rahatlığıyla altına yatırımlarını yapabilir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Altında yaşanan düşüşün önümüzdeki günlerde de devam edeceğini belirten Kuyumcu Rahmi Cömert yaşanan her olaylarda altın fiyatlarının etkilendiğini ve bu durumun böyle devam edeceğini söyledi.

Vatandaşların altında yaşanan bu düşüşü fırsata çevirmeleri gerektiğine dikkat çekti.

Altın sektöründe sürekli sert iniş ve çıkışların olduğunu vurgulayan Cömert, en güvenli yatırım sektörünün altın olduğunu söyledi.

Son zamanlarda yaşanan düşüşle birlikte çeyrek altın fiyatlarının 2 bin 250 lira, gram altın fiyatlarının ise bin 331 liradan satıldığını belirten Cömert, vatandaşların en çok gram altın tercih ettiğini söyledi.

Vatandaşların düğün sezonunda en çok gram altın tercih ettiğini belirten Rahmi Cömert, “Vatandaşlar düğün sezonunda gram altın takıyor. Bu yüzden gram altına rağbet daha fazla oluyor. Altında risk söz konusu değil o yüzden herkes gönül rahatlığıyla altına yatırımlarını yapabilir”  dedi.

Düğün sezonunun yaklaşması ve komşu ülke Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen turistler ile birlikte piyasanın sürekli hareketli olduğunu söyleyen Cömert, Edirne’nin diğer illere göre sınır kenti olmasının avantajlarını yaşadığını dile getirdi.

Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ