Kuyumcu esnafından yatırım yapanlara çağrı

Vatandaşlar son günlerde rekor kıran altına yatırım yapmaya yöneliyor.  Kuyumcu esnafı İsmail Sümültaş, 'altın kendini koruyan değerli bir maden' Dedi.

Kuyumcu esnafından yatırım yapanlara çağrı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Altın, ekonomideki dalgalanmalara karşı korunmak isteyenler için önemli bir yatırım aracı olarak öne çıkıyor. Altın fiyatları, enflasyon ve döviz kurlarındaki dalgalanmaların etkisiyle artma eğilimi gösteriyor. Bu durum, altın yatırımcılarını daha da cezbediyor.

Kuyumcu esnafı İsmail Sümültaş, 2023’ün sonuna doğru altının yükseleceği yönünde tahminlerinin olduğunu ve bunun kısmen gerçekleştiğini belirtti.

Altının onsunun çok uzun yıllardan sonra yeniden yüksek rakamları gördüğünü dile getiren Sümültaş, “İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları sonrası piyasa daha da yükseldi. Altının onsu 2 binin üzerinde kapanış yaptığı sürece yılsonunda 2 bin 200 doları bulacaktır. Altının gramı yakın zamanda 2 bin 50 liraları görebilir. Yılsonunda bu rakamları göreceğiz. Şubat ve Mart aylarında 2 bin 200, 2 bin 300 liraları görebiliriz. Yatırım yapmak isteyenler altına yöneliyor. Kafasında soru işareti bulunanlara tavsiyem altına yatırım yapmaları. Çünkü altın kendini koruyan değerli bir maden. Altın yatırımcısını koruyacak, zarar ettirmeyecek.” Şeklinde konuştu.  Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar