Kursiyerler, şehit askerler için hatim okudu

Edirne Halk Eğitim Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Kur'an-ı Kerim okuma ve öğrenme kursunda,  Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan askerler için hatim duası okundu.

Kursiyerler, şehit askerler için hatim okudu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de Kur’an Kursunda Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerler için hatim duası yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün paylaşımı sonrası tüm yurtta olduğu gibi Edirne'de de şehitler için harekete geçildi. Halk Eğitim Merkezi tarafından Edirne Valiliği Sosyal Hizmet Merkezi Umurbey Ek Hizmet Binası'nda açılan kursa katılan kadınlar, şehit olan askerler için hatim duası okudu.

Cuma günleri şehitler için Kur'an okuyup bağışlayan kursiyerler şehit düşen askerler için hatim duası okudu.

Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgeye sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 9 kahraman asker şehit olmuş, 4 asker ise yaralanmıştı.

Kursiyerlerle her Cuma günü kur’an okuduklarını belirten Halk Eğitim Merkezi Kur’an-ı Kerim okuma ve öğretme usta öğreticisi Nur Biçerer “son günlerde kaybettiğimiz evlatlarımız için bugün Hatime başladık. Ay sonuna kadar okumaya devam edeceğiz. Anne babalar olarak bizler de çok üzgünüz. Rabbim artık Devletimizin milletimizin üzerinden bu kirli elleri çeksin, onlara fırsat vermesin. Herkes evlerinde de okumaya devam ediyor. Burada kursumuzda da Yasin okuyup bağışlıyoruz” şeklinde konuştu.

Kursiyerlerden Selam Kasal, "Her hafta Cuma günü şehitlerimiz için dua ediyoruz. Hatimlerimiz oluyor. Bu son yaşanan olaylarda şehit olan askerlerimiz için çok üzgünüz. Kursumuzda dua edip bağışlıyoruz" ifadelerini kullandı. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN