KÜREK SPORUNU TANITTILAR

TED Edirne Koleji Kürek Kulübü 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen etkinliğe katıldı. Saraçlar Caddesi'nde stant açan TED Edirne Koleji Kürek Kulübü, kürek sporu hakkında vatandaşlara bilgi verdi. Ayrıca 4 Haziran'da gerçekleştirilecek 2. Kürek Festivali hakkında da bilgi veren TED Edirne Koleji Kürek Kulübü antrenörleri tüm vatandaşları festivale davet etti.

KÜREK SPORUNU TANITTILAR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Etkinlik kapsamında Saraçlar Caddesi'nde stant açan TED Edirne Koleji Kürek Kulübü, kürek sporuna meraklı miniklere ve yetişkinlere deneyim yaşattı. Antrenörler ve sporcular meraklı miniklerle beraber kondisyon küreği çekti.

Kürek sporunun Edirne'de yayılması ve gelecek nesillere aktarılmasını hedefleyen TED Edirne Koleji Kürek Kulübü sporcusu Umay Baş, "Edirne'de çoğu insanın kürek sporu hakkında bilgi sahibi olmasını ve kürek çekmeyi bilmesini amaçlıyoruz. Zaten kulübümüz bu tür etkinliklere önem veriyor. Gerek burada stant açarak gerek okulumuzda etkinlikler düzenleyerek kürek sporunu anlatıyoruz." şeklinde konuştu.

Sporcu Umay Baş, 4 Haziran'da Meriç Nehrinde gerçekleştirilecek olan 2. Edirne Kürek Festivaline Edirne halkını davet etti. Böyle anlamlı bir günde burada olmaktan gurur duyduklarını ifade eden TED Edirne Koleji Ortaokul Müdürü ve SKS Koordinatörü Derya Çağlayan Akınlar, "Edirne halkına kürek sporunu tanıtmak, deneyim edinme şansı vermek bizim için gurur verici. İnşallah 4 Haziran'da gerçekleştirilecek olan 2. Edirne Kürek Festivali'nde daha büyük güzelliklerle halkın karşısına çıkacağız." dedi.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında kürek sporunu halka tanıtmak, sevdirmek için stant açtıklarını söyleyen TED Edirne Koleji Kürek Kulübü Antrenörü Mehmet Keskin, "Edirne'nin ilk ve tek kürek sporu kulübü olarak buradayız. 4. Haziran'da gerçekleştirilecek olan festivalin tanıtımını burada gerçekleştiriyoruz. Festival uluslararası olup diğer ülkelerden de katılım olacaktır. İlk festivalde sporcularımız kürek çekmemişlerdi, yardımcı olmuşlardı ama artık bu festivalde sporcularımız boy gösterecek. Geçtiğimiz haftalarda Bahar Kupası yarışması yapıldı ve şampiyon olduk. Edirne'de de bu şampiyonluğu  devam ettirmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

TED Edirne Koleji Kürek Kulübü antrenörleri ve sporcuları 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Saraçlar Caddesi'nde açtıkları stant da Edirne halkını 4 Haziran'da gerçekleştirecek olan 2. Edirne Kürek Festivaline davet etti.

Umut Poyraz Emir Can Güllü