• Haberler
  • Edirne
  • Kurban bağışları mazlum coğrafyanın sofrasına ulaşacak

Kurban bağışları mazlum coğrafyanın sofrasına ulaşacak

Edirne Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kurban Bayramında bağışları Afrika, Asya ve Ortadoğu ülkelerine dağıtacak.

Kurban bağışları mazlum coğrafyanın sofrasına ulaşacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cansuyu Edirne İl Temsilcisi Hüseyin Ali Yüzer Anadolu Gençlik Derneği’nde basın toplantısı düzenledi.

Dernek olarak Türkiye ve Dünyanın dört bir yanına ulaşmayı başardıklarını belirten Yüzer, “Her yıl Kurban Bayramı'na bağışçıların emanetleriyle alınan kurbanları vekalet yoluyla kesen ve kesim yaptığı bölgelerde dağıtan Cansuyu bu sene de Türkiye başta olmak üzere Afrika, Asya ve Orta Doğu ülkelerinde mazlumlar ve muhtaçlar için kurban organizasyonlarını düzenleyecek.” Dedi.

Yüzer, bu yılda bağışları Afrika, Asya ve Ortadoğu ülkelerine dağıtacaklarını söyledi.

Yüzer, 19 yıldır mazlum milletler ve gönül coğrafyasına umut olduklarını aktardı.

Mazlum ve ihtiyaç sahiplerine yardım ettiklerini dile getiren Yüzer, “Biz sadece kurban organizasyonu yapmıyoruz. Ramazan bayramlarında ihtiyaç sahiplerine Ramazan kolileri, kıyafetler dağıtmak ile farklı zamanlarda Sünnet organizasyonlarımız var. Katarakt ameliyatı var. Afet ve acil durumlarda Özellikle Afrika ülkelerinde. Kalıcı eserlerimiz var. Cami, okul, medrese, külliye, yetimhane, kadın doğum hastaneleri, çocuk hastaneleri gibi özellikle Afrika bölgelerinde ihtiyacı olan bölgelerde kalıcı eserler yapıyoruz. Gazze için ayrı bir çalışmamız var. Bununla beraber Yemen ve Filistin'de yetimlerin evlenmesi için bir düğün paketimiz var. Mazlum ve ihtiyaç sahiplerine yardım ediyoruz.” İfadelerini kullandı.