Küküler Muhtarı Ercan, mesire alanına ilişkin haberin gerçeği yansıtmadığını söyledi

Küküler Köyü Muhtarı Emin Ercan Edirne'nin Süloğlu İlçesine bağlı Küküler Köyündeki mesire alanı ile ilgili çıkan haberlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Ercan, kuş gözetleme kulesinin merdivenlerinin Orman İşletme Müdürlüğü'nün bilgisi dahilinde önlem amaçlı söküldüğünü vurguladı.

Küküler Muhtarı Ercan, mesire alanına ilişkin haberin gerçeği yansıtmadığını söyledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bulgaristan - Türkiye IPA sınır ötesi işbirliği programı kapsamında Bulgaristan Yambol ili Tunca Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirilen Küküler Köyü Mesire alanındaki Bungalov tipi evler yerli yabancı birçok ziyaretçinin uğrak noktası.

Vatandaşlar özellikle hafta sonu Küküler Köyü Orman Parkı’na yoğun rağbet gösteriyor. Alanda vatandaşlar doğa içerisinde piknik yapma fırsatı buluyor. Piknik dolayısıyla oluşan atıklar için çeşitli noktalara çöp kutuları yerleştirilerek kötü görüntünün de önüne geçilmeye çalışılıyor.

Küküler Köyü Muhtarı Emin Ercan geçtiğimiz günlerde mesire alanına ilişkin temizlik ve bakımla ilgili çıkan haberlere cevap verdi.

Küküler Muhtarı Ercan, mesire alanına ilişkin haberin gerçeği yansıtmadığını söyledi

Ercan, kuş gözetleme kulesinin merdivenlerinin Orman İşletme Müdürlüğü’nün bilgisi dahilinde önlem amaçlı söküldüğünü belirtti.

Alanın özellikle hafta sonları çok kalabalık olduğuna değinen Ercan, arka planda düzenli olarak hummalı bir temizlik çalışmasının yapıldığına vurgu yaptı.

Kötü görüntünün havaların güzel olması dolayısıyla hafta sonu mesire alanına gelen ziyaretçiler tarafından gerçekleştirildiğini ifade eden Ercan, alanda belirli yerlere çöp kutularının koyulmasına rağmen vatandaşların çöpleri yere ve çevreye attığını aktardı.

Yapılan haberin kendileri çok üzdüğünden bahseden Ercan, “

Haber ile ilgili olarak açıklama yapma gereği hasil olmuştur. Küküler Köyü Orman Parkı, Küküler Köyü Tüzel Kişiliği tarafından Orman İşletme şefliği ile yapılan sözleşme ile kiralanmıştır. Küküler Köyü Orman Parkının çöpleri her hafta Süloğlu İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından alınmaktadır. Talebimiz halinde destek verilmektedir. Her hafta Salı günleri tarafımızdan temizlik yaptırılmaktadır. Havaların güzel olduğu ve yoğunluk yaşanan hafta sonları sonrasında Orman Parki maalesef vatandaşlarımız tarafından bu şekilde bırakılmaktadır. Buna rağmen temizliğe ve tadilata, eksikliklerin giderilmesine devam edilmektedir ve devam edilecektir.” Dedi. Ayrıca Yakın zamanda alanın turizme daha aktif bir şekilde kazandırılması için hazırlıkların yapıldığını dile getirdi.

HABER MERKEZİ