'Köylere hizmet götürürken siyasi kaygıyla hareket etmiyoruz'

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, AK Parti Süloğlu İlçe Başkanı Veli Çolak, AK Parti Lalapaşa İlçe Başkanı Erhan Ayyıldız, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Önder Özcan, İl Genel Meclis Üyeleri ve AK Parti Edirne Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Ayhan Dinç ile birlikte Süloğlu, Lalapaşa ve merkez ilçe muhtarları ile bir araya geldi.

'Köylere hizmet götürürken siyasi kaygıyla hareket etmiyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne merkezde bulunan bir tesiste gerçekleştirilen toplantıda Süloğlu, Lalapaşa ve merkez ilçe muhtarlarının talepleri dinlendi.

Toplantıda konuşan AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, muhtarların devlet ile vatandaş arasında köprü görevi gördüğünü vurguladı.

İba, görev süresi boyunca kent merkezinde ve köylerde bulunan muhtarlarla sürekli iletişim halinde olduklarının altını çizdi. Vatandaşların taleplerini karşılamak için muhtarların canla başla çalıştığını dile getiren İba, şöyle devam etti:

“Muhtarlarımızın taleplerini ve isteklerini can kulağıyla empati yaparak dinliyorum. Hizmet yerelde başlıyor. AK Parti olarak hizmet siyasetini merkeze koymuş bir partiyiz. Sizlerde hizmet yolunda gece gündüz demeden gayret ediyorsunuz. AK Parti iktidarı boyunca Cumhurbaşkanımızın önderliğinde hizmetin yerelde başladığını çoğu kez vurguladık. Bu yolda vatanımızın en ücra köşelerine hizmet götürmek için muhtarlarımızla koordineli bir şekilde çalıştık. Bu anlayışla gece gündüz demeden bütün köylerimizi ziyaret etmeye devam edeceğiz. Köy ziyaretlerimizin hepsinde muhtarlarla görüşüyoruz ve taleplerini dinliyoruz. Hizmeti merkeze koyarak, siyaset gözetmeden şehrin menfaatlerini önde tutarak çok çalışmaya gayret ediyoruz.”

Edirne için güzel işler yaptıklarını söyleyen İba, gerçekleştirilen projelerde muhtarlarında emeğinin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti.

Köylerdeki muhtarların taleplerini sırasıyla yerine getirmek için çok çalıştıklarını aktaran İba, oluşan bağın güçlenmesi için çalışmaların devam edeceğini kaydetti.

Köylere hizmet götürürken siyasi kaygıyla hareket etmediklerini ifade eden İba, her köy ve mahallenin aynı hizmeti hak ettiğini söyledi.

Edirne’nin menfaatine olacak her projeyi desteklediklerinin altını çizen İba, yerel yönetimlere de bu anlamda destek verdiklerine değindi.

Selimiye Meydan Projesi hakkında açıklamalarda bulunan İba, projenin açılışının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirileceğini açıkladı.

Millet Bahçesi Projesi için çalışmaların devam ettiğini belirten İba, “Her belediyenin seçim vaadi olan Edirne’nin nefesi Kent Ormanı’nın da sadece bir rekreasyon yapıyoruz. Birçok kez dile getirdik o bölgede asla bir betonlaşma yok.  Mevcut betonlaşmayı bile yarıya indireceğiz. Sadece ailecek gidilebilecek, güvenlikli, yürüyüş yapabileceğimiz bir yer yapıyoruz. Daha güvenli temiz ve bakımlı hale getireceğiz. Bedeli 250 milyonluk çok büyük bir proje. Projenin gerçekleştirilmesi için çok mücadele ettik. Proje bittiği zaman Edirne için vizyon yer olacak.” Şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığı tarafından ihya edilecek Edirne Sarayı hakkında da açıklamalarda bulunan İba, “Edirne için bu proje bir kırılma noktası olacak. Sarayın ihya edilmesi Edirne’ye binlerce turisti de çekecektir. Hızlı trenle birlikte Edirne Sarayı’nın da ihya olması kentin için dönüm noktası olacak. Sarayın ihyası için çalışmalar başladı.” İfadelerine yer verdi.

Çömlekköy Barajı için çok mücadele ettiklerini söyleyen İba, bölge için barajın önemine değindi.

Barajın ihalesinin Mart ayında yapılacağını hatırlatan İba, projenin hayata geçirilmesinde katkıları olduğu için mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Edirne için çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan İba, altyapı çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulundu.

İba, alt yapı çalışmalarına destek verdiklerini fakat yerel yönetimin çalışmaların hangi aşamada olduğu konusunda her hangi bir bilgi paylaşmadığını ve ne zaman tamamlanacağı konusunda açıklama yapılması gerektiğini belirtti.

HABER MERKEZİ