KOM ekiplerinden 7 buçuk milyon liralık yakalama

Edirne Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri kaçakçılara göz açtırmıyor. KOM ekiplerinin yaptığı başarılı operasyonda yurda kaçak yollarla sokulmak istenilen ve piyasa değeri 7 buçuk milyon lira olan elektronik sigara, cinsiyet hormonu, markasız gözlük ve makaron kâğıdı ele geçirildi.

KOM ekiplerinden 7 buçuk milyon liralık yakalama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri başarılı bir operasyona daha imza attı.  
            KOM Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler kaçakçılık suçunun önlenmesine yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda yurda kaçak yollarla sokulmak istenilen faturasız ürünler ele geçirdi.
            Edirne KOM ekipleri tarafından Bulgaristan üzerinden Kapıkule Sınır Kapısına gelen bir tır aracından şüphelenilmesi üzerine araç durduruldu.
            M.Y isimli şahsın idaresinde Tır aracı içerisinde ve dorse kısmında yapılan detaylı aramada yasal yük haricinde TAPDK bandrolü ve faturası bulunmayan gümrük Kaçağı olduğu değerlendirilen 1 milyon 440 bin adet sigara sarma kâğıdı, 1 milyon 512 bin adet sigara filtresi,  390 adet Ampul Cinsiyet Hormonu, bin 100 adet markasız gözlük, 13 bin 400 adet elektronik sigara ele geçirildi.
Yapılan değerlendirme neticesinde araç içerisinde faturası bulunmayan ürünlerin toplam piyasa değerinin 7 buçuk milyon lira değerinde olduğu belirlendi.
            Yapılan incelemelerin ardından tır sürücüsü M.Y gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ