Kızılay Azalan Stoklar İçin Harekete Geçti

Edirne Kızılay Kan Bağış Merkezi azalan stoklar için harekete geçti. Daha fazla bağışçıya ulaşmak için Edirne Kızılay Kan Bağış Merkezi, Saraçlar Caddesi'nde çadır kurdu.

Kızılay Azalan Stoklar İçin Harekete Geçti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Kızılay Edirne Kan Bağış Merkezi azalan kan stoklarını arttırmak için harekete geçti. Stokları arttırmak ve daha fazla bağışçıya ulaşabilmek için Saraçlar Caddesi’nde bağış çadırı açıldı. Cadde üzerinde kurulan çadır önünde Kızılay personeli vatandaşlara bilgilendirici broşür dağıtıp, kan bağışının önemini anlattı.

Bağış çadırında gazetecilere açıklama yapan Kızılay Edirne Kan Bağış Merkezi Ekip Doktoru Wasim Zaben, yaz aylarında azalan kan stoklarını arttırmak için harekete geçtiklerini dile getirdi.

Her geçen yıl bağışçı sayısı düşüyor

Bağışçı sayısının her yıl azaldığına dikkati çeken Dr. Zaben; “Özellikle haftasonları Saraçlar Caddesi'nde kan bağış çadırımızı açarak vatandaşlarımızdan kan bağışlarını kabul ediyoruz. Kan Bağış Merkezimizde de haftaiçi 08.30-17.30 arası kan alımı yapılıyor. Vatandaşlara kan bağışı konusunda duyarlılık çağrısında bulunuyoruz. Kan bağışı acil değil, sürekli ihtiyaçtır" İfadelerini kullandı.

Eğitim – öğretim başlaması, yaz tatilinin sona ermesi ile birlikte bağışçı sayısının artmasını beklediklerini ifade eden Dr. Zaben, daha fazla bağışçıya ulaşmak için çeşitli kampanyalar yapılacağı bilgisini verdi.

Kan bağış kampanyalarının stokları arttırmak için büyük önem taşıdığını dile getiren Dr. Zaben, kan ihtiyacı olanların kan merkezine gelerek replasman bağıcısı olabileceğini belirtti.

Bağış kampanyalarına 12’inci kez katıldığını ifade eden Soner Karşılıklı ise kan vermenin hem sağlık açısından hem de başkalarının hayatını kurtarabilmek adına çok önemli olduğunu dile getirdi. Karşılıklı ayrıca sağlığı elveren herkesi kan bağışında bulunmaya davet etti.

KUMRU ÖNGÜN