Kırtasiyelerde alış veriş telaşı

3 aylık yaz tatilinin ardından okulların açılması ile birlikte milyonlarca öğrenci ders başı yaptı. Okullarda ihtiyaç listelerinin belirlenmesinin ardından öğrenci ve veliler kırtasiyelerin yolunu tuttu.

Kırtasiyelerde alış veriş telaşı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2023 – 2024 eğitimi – öğretim dönemi başladı. Yaz tatilinin ardından ülke çapında yaklaşık 22 milyon öğrenci ders başı yaptı.  İhtiyaç listelerinin belirlenmesinin ardından öğrenci ve veliler kırtasiyelere akın etti.

Yaz döneminde siftahsız işletmelerini kapatan kırtasiyecilerin yüzü okulların açılması ile birlikte gülmeye başladı. Öğrenci ve veliler okul ihtiyaçlarını almak için kırtasiyelerde yoğunluk oluşturdu. Geride kalan hafta içinde uyum eğitimlerinin başlamasının ardından yavaş yavaş hareketlenen okul ihtiyaç alış verişi bu hafta iyice arttı.
Edirneli kırtasiye işletmecisi Tamer Dillek, alışveriş hareketliliğinin arttığını belirtti. Dillek, öğretmenlerin verdiği ihtiyaç listelerini alanlara yardımcı olduklarını belirtti.

Bulgarlarda alış veriş yapıyor

Bulgaristan’dan gelen ziyaretçilerinde alış veriş yaptığını ifade eden Dillek,"Bu yıl da geliyorlar ama daha az var. İlerleyen günlerde belki daha fazla gelirler. Onlara da elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz. İşlerimiz iyi gidiyor. Bazen çok yoğun bazen normal oluyor. Fiyatları da uygun tutmaya çalışıyoruz. Etiketlerimizde de ona göre yazıyor. Müşterimiz gelip istediği ürünü fiyatına ve bütçesine göre alıyor" dedi.

Okul ihtiyaçlarını karşılamak için kırtasiyeye gelen 4. sınıf öğrencisi Ali Ata Ergin, kardeşi için boyama kitabı, defter, kalem aldıklarını belirtti.

Okulların açıldığını ve ihtiyaç listesi hazırladığını söyleyen 7. sınıf öğrencisi Şükran Tekin, "Okullar açıldı. Hocalarımız bize neler alacağımızın listesini verdi. Biz de kırtasiyeye ihtiyaçlarımızı karşılamaya geldik" dedi.

Okulların açılması ile birlikte alışveriş telaşına girdiklerini söyleyen Öğrenci velisi Çiğdem Göçmen, "Listeler hazırlandı. Biz de ona göre belirlenen ihtiyaçları almak için kırtasiyeye geldik. Çocuklarımızın heyecanlarına da ortak oluyoruz" dedi.

Ebru Yıldız Günenç

ANADOLU AJANSI