• Haberler
  • Edirne
  • Kırtasiyecilerden merdiven altı ürünlere karşı uyarı

Kırtasiyecilerden merdiven altı ürünlere karşı uyarı

  Yeni eğitim döneminin yaklaşmasıyla birlikte, ebeveynler okul alışverişleri için harekete geçti.

Kırtasiyecilerden merdiven altı ürünlere karşı uyarı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Okulların açılmasına kısa bir süre kala, öğrencilerin ihtiyaç duyduğu kırtasiye ve okul ürünlerine yönelik alışveriş süreci başladı.

                Müşterilerini beklemeye başlayan kırtasiyeciler, merdiven altı ve ucuz ürünlerden uzak durulması konusunda uyarı yaptı.

                Kırtasiyeciler yeni eğitim öğretim yılı için kaynak kitap, defter, kalem gibi her türlü ihtiyaç malzemelerini hazırlayarak öğrenci ve velilerin beğenisine sunuyor. 11 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı öncesinde birçok kırtasiyeci sezon hazırlıklarını tamamlayarak, ders zilinin çalmasına bir hafta kala yoğunluğun artmasını beklediklerini ifade etti.

                Okulların açılmasına kısa bir süre kala kırtasiyelerde alışveriş hareketliliği başladı. 28 yıldır kırtasiye sektöründe hizmet verdiklerini aktaran işletmeci Pınar Ersaçmış, hazırlıklarını tamamladıklarını ve her bütçeye uygun ürünlerin olduğunu söyledi.

                Piyasada belgesi olmayan ürünlerin çok fazla satışa çıkarıldığını aktaran kırtasiyeci esnafı Ersaçmış, velilere belgeli ve orijinal ürün almaları konusunda uyarıda bulundu. Kırtasiye ürünlerini alırken çocukların sağlığı açısından bilindik ve güvenilir kırtasiyelerden alışveriş yapılmasını öneren Ersaçmış, "İthalatçı ve imalatçı firmanın açık adresi ve TSE, CE belgelerinin olması gerekiyor. Bunlara dikkat etmezsek çocukların sağlığıyla oynamış oluruz. Ayrıca kırtasiye malzemesi kırtasiyeden alınır, dışarıdan alınan malzemeler çoğu zaman kalitesiz çıktığı için vatandaşlarımız iki defa kırtasiye malzemesi almak zorunda kalıyor" dedi.

                Özellikle su mataralarında dikkatli davranılması gerektiğini aktaran Ersaçmiş, çanta ve kalemlerde de kanserojen içerikli olmayan ürünlerin tercih edilmesi gerektiğine dikkat çekti.


Barış Karapaça