Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri broşür dağıtarak farkındalık oluşturdu

Keşan ilçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri 'Kadına El Kal-Ka-Maz' ve KADES ile ilgili hazırlanan broşürleri ilçede kurulan pazarda dağıttı.

Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri broşür dağıtarak farkındalık oluşturdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Valiliği'nin koordinesinde gerçekleştirilen , "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede 5 Milyon Erkeğe Bilgilendirme ve Farkındalık Eğitimlerinin Verilmesi" projesi kapsamında "Kadına El Kalkamaz" konulu farkındalık çalışmaları gerçekleştiriliyor. İçişleri Bakanlığı tarafından kadına şiddetin engellenmesi ve bu konudaki duyarlılığı artırmak amacıyla çeşitli uygulamalar gerçekleştiriliyor. Edirne Valiliği koordinesinde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında 'Kadına El Kal-Ka-Maz' sloganıyla hazırlanan broşürler Keşan ilçesinde kurulan pazarda dağıtıldı.

Kadına El Kal- Ka-Maz projesi kapsamında hazırlanan broşürleri dağıtan Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri farkındalık oluşturmayı amaçladı. Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından erkek vatandaşlara dağıtılan broşür ile bilgilendirme yapıldı. Ekipler aile içi ve kadına şiddetle mücadele çalışmalarının önemi anlatıldı ve KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

KADES uygulamasının tanıtımı ile son yıllarda artış gösteren kadına şiddet olaylarının önlenmesi, şiddet gören veya şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlara ulaşılabilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçede kurulan pazarda broşür dağıtıldı. 

EBRU YILDIZ GÜNENÇ