• Haberler
  • Edirne
  • Keşan Belediyesinde 2024'ün ilk Meclis Toplantısı yapıldı

Keşan Belediyesinde 2024'ün ilk Meclis Toplantısı yapıldı

Keşan Belediye Meclisi Ocak ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda muhtarlarının ihtiyaç ve taleplerinin karşılanması konusu önergesi gündeme ilave edildi.

Keşan Belediyesinde 2024'ün ilk Meclis Toplantısı yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplantı Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda ilk olarak, Erikli sahilinde, 2023 Haziran ayında meydana gelen sel ve su baskınından kaynaklanan hasar ve zararın giderilmesi için, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı’ndan Kurumumuza gönderilen 9 milyon 400 bin lira nakdi hibenin kabulü meclis üyelerine sunularak oy birliği ile kabul edildi.

Madde ile ilgili bilgi veren Helvacıoğlu, “Hibeler gelmeye devam ediyor. Bu hibelerle Keşan’da takım elbise giydirdiğimizin göstergesi. Geçtiğimiz yaz başında Erikli sahilimizde bir sel felaketi yaşamıştık. Bu selde meydana gelen bozulmaları önermek için 9 milyon 400 bin TL’lik hibe geldi. Hibenin sağlanmasında destek veren İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya’ya, Bakan Yardımcımız Bülent Turan’a, Milletvekilimiz Fatma Aksal’a, Valimiz Yunus Sezer’e, İl ve İlçe Teşkilatlarımıza teşekkür ederim. Bu konuda bizi mağdur etmeyip, destek verdiler.” şeklinde konuştu.

Toplantıda daha sonra, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından Atatürk Stadyumu’nda muzda 750 kişilik portatif tribün, çevre düzenlemesi ile spor salonunun bakım onarım ve eksik kalan işlerinin yaptırılabilmesi amacıyla gönderilen 11milyon 458 bin 693 lira 15 kuruşluk hibenin kabulü görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

15 gün içerisinde çalışmaların tamamlanacağını söyleyen Helcacıoğlu, “göreve geldiklerinde stadın kötü durumda olduğuna dikkat çekerek, “40 yıllık stadımız çok kötüydü. Kiremit tozlarının üzerinde yürüyorduk, kapalı spor salonumuz çok eskiydi, çevre düzenlemesi kötüydü. Bizim takibimizle bu işler oldu. Yenilenmesi için bugünün parasıyla 150 milyon TL’ye yakın bir bütçe ayırdık. Şuanda çalışmaların %95 oranında tamamlandığı raporu geldi. %5’ini tamamlamak için 11.458.693.15 TL hibe geldi. Çevre illerden gelen takımlar burada müsabakalarını oynuyorlar ve gelen herkes spora verdiğimiz destekten ötürü teşekkür ediyor. Spor Bakanımızın son Keşan ziyaretinin ardından yine bir hibe destek geldi. 15 gün içerisinde tüm çalışmalar bitecek. Tesisimizde günde 1000 kişi farklı branşlarda spor yapıyor” dedi.

“58. MECLİSTE 41’İNCİ HİBE”         

 “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğünden gelen yazı ile 1 milyar 400 milyon liralık nakdi hibenin kabulünün Meclis tarafından görüşüldü.

Toplantının devamında eski belediye binasının olduğu 2 yere biri açık, 3 düğün salonu, 3 kat otopark ve zemin katında yeme içme adası yapmak için hazırlanan projenin satım ihalesinin yapılması yetkisinin Belediye Encümeni’ ne verilmesi hususu görüşülerek oylamaya sunuldu. Rapor meclis üyeleri tarafından oy çokluğu ile reddedildi.

5 yıldır konu hakkında tartıştıklarını ifade eden Helvacıoğlu, “İlçemizdeki otopark sorununu hepimiz biliyoruz. Bu maddenin geçip geçmemesi önemli değil, meclis üyelerimiz inşallah karar değişir. Otopark alanlarımız artık yetmiyor. Keşan’da kayıtlı 69 bin 750 araç var. Dışarıdan, gün içerisinde gelen araçları saymıyoruz. 65 bin insan, dışarıdan gelenler dahil 75 bin araç var. Şehri güzelleştirdikçe daha çok insan gelecek. Geleceğe yönelik önlemler almak zorundayız. Bu meclisin borcu var bu şehre. Siyaset hizmet etme sanatıdır. Bu nedenle ‘AK Parti yapmasın, CHP yapsın’ dememeliyiz. Düğün salonumuz yok, otopark alanlarımız eksik. Bu projede; 3 kat otopark, alt katta lokanta, pastane, kafelerimizin olduğu yeme içme adası, 2 kapalı ve 1 açık düğün salonu olan taslak bir proje hazırladık. İstersek 15 gün içerisinde ihale aşamasına geliriz. Şehre yakışan bir estetik çalışma. Bu boynumun borcu, sözümüz var.” şeklinde konuştu.

 “GEÇMİŞ YÖNETİMİN BU KONUDA KEŞAN’A BORCU VAR”

Toplantı; 5393 Sayılı Belediye Kanununun 25. maddesi gereğince, Denetim Komisyonu üye seçiminin yapılmasıyla sürdü. Yapılan seçim sonucunda Denetim Komisyonu’na; Yakup Balcı, Sema Sevinç Kılıç, Olcay Soran, Feridun Tümer ve Zafer Topçu seçildi.  

Meclis toplantısı S.S. 99 No'lu Öz İzzetiye Motorlu Taşıtlar Kooperatifi'nin ücret tarifelerine zam talebinin görüşülmesiyle devam etti.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nun madde ile ilgili olarak görüşmede bulunması üzerine oturama 5 dakika ara verildi. Görüşmenin ardından yapılan oylamada S.S. 99 No'lu Öz İzzetiye Motorlu Taşıtlar Kooperatifi'ni ücret tarifesi sivil 15, öğrenci ise 10 TL olarak oy çokluğu ile kabul edilirken, Öztürk’ün mahalle muhtarlarının ihtiyaç ve taleplerinin karşılanması konusu önergesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Müslim Çekiç ise sahillerdeki mevsimlik işçilerin için konteyner ihtiyacına dikkat çekti. Haber Merkezi

HABER MERKEZİ