Kente gelen depremzedelerin yaraları sarılıyor

Merkez üssü Kahramanmaraş olan yıkıcı depremlerin ardından Edirne'ye gelen depremzedeler, neredeyse tüm ihtiyaçlarını Valilik öncülüğünde oluşturulan sosyal marketten karışılıyor. Depremzedelerin yaralarının sarılmasına katkı sağlamak isteyen gönüllüler, canla başla çalışma yapıyor.

Kente gelen depremzedelerin yaraları sarılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Valiliği öncülüğünde Mimar Sinan Spor Salonu’nda oluşturulan sosyal market, kente gelen depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için büyük avantaj sağlıyor. Gelen yardımlar tasniflenerek sosyal market reyonlarına yerleştiriliyor. Kentte bulunan depremzedeler spor salonuna gelerek kayıt yaptırıyor. Depremzedeler kayıt esnasında ihtiyaçlarını belirtiyor. Belirlenen ihtiyaçlar listelenerek çalışanlara veriliyor. Gönüllü çalışanlar ihtiyaç listesine göre sosyal marketteki reyonlardan ürünleri temin ediyor. Hazırlanan ürünler paketlenerek depremzedelere veriliyor.

“Asrın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler Türkiye'yi yasa boğdu. Türkiye’nin dört bir yanında deprem bölgesindeki yaraların sarılması için yardım kampanyaları başlatıldı. Edirne Mimar Sinan Spor Salonu’nda oluşturulan yardım toplama merkezinde çalışmalar devam ediyor. Gelen yardımlar çalışanlar tarafından tasnif ediliyor. Tasnif edilen eşyalar türlerine göre paketlenerek deprem bölgesine gönderilmek üzere hazırlanıyor.

Gaziantep’ten gelen depremzede Ebru Aytekin, bu sürecin atlatılmasında yardım ve desteğini esirgemeyen herkese teşekkür etti.

Edirne’ye geldiklerinde kendilerine barınacak yerin sağlandığını dile getiren Aytekin, “Tüm ihtiyaçlarımız eksiksiz bir şekilde karşılanıyor. Buradaki çalışanlar gerçekten bizimle çok ilgilendi. Sosyal market çalışanlarına teşekkür ediyorum. İş imkanı, barınma gibi ihtiyaçlarımızı karşıladılar. Allah razı olsun. Kızım için mama ve bebek bezi gibi ihtiyaçlarımı sosyal market sağladı" ifadelerine yer verdi.

Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ