KEDAK başkanı 15 yaşındaki kızı nasıl kurtardıklarını anlattı

Keşan Doğal Afet Arama Kurtarma Derneği (KEDAK) Başkanı Gökhan Yumuşak, 15 yaşındaki Saadet İkbal Çil'i enkaz altından nasıl kurtardıklarını anlattı.

KEDAK başkanı 15 yaşındaki kızı nasıl kurtardıklarını anlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yumuşak, düzenlediği basın toplantısında, depremde hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Kurtarma çalışmalarında görev aldıkları Kahramanmaraş'ta, 15 yaşındaki Saadet İkbal Çil'i enkaz altından çıkarmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Yumuşak, "Dinleme sırasında 2 defa beton kazıntısına benzer ses alınmış. Kepçe yardımıyla molozları temizlerken bir aralık ortaya çıktı. Bu aralık ortaya çıktığında kepçeyi durdurduk. Kepçenin stop etmesiyle İkbal kızımızın 'Buradayım' sesini duyduk. Böylece kızımızı bulunduğu yerden kurtardık. Karşılaştığımız 6 cenazenin ardından bu bizim için çok sevindirici bir durum oldu. Bugün gönderdiği fotoğrafta da Kayseri'deki hastanede durumunun gayet iyi olduğunu öğrendik." diye konuştu.

Keşan Belediye Başkan Vekili Nehir Gergin de ilçede deprem bölgesinden gelen 344 kişinin misafir edildiğini belirterek, "Keşan insanının misafirperver yapısını herkes biliyor. Deprem bölgesinden gelecek olan insanlarımıza nasıl kucak açacaklarına hiçbir kuşku yok." dedi.

Açıklamaya Belediye Başkan Yardımcısı Nuran Uslu ile KEDAK üyeleri katıldı.

ANADOLU AJANSI