• Haberler
  • Edirne
  • Kaya, İsrail dünya barışına açıkça bir tehdit oluşturuyor

Kaya, İsrail dünya barışına açıkça bir tehdit oluşturuyor

Saadet Partisi Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Bülent Kaya Edirne'de yaptığı açıklamada, İsrail'in ve Amerika'nın dünya barışına açıkça bir tehdit oluşturduklarını söyledi.

Kaya, İsrail dünya barışına açıkça bir tehdit oluşturuyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saadet Partisi Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Bülent Kaya partisinin Edirne İl başkanlığında gerçekleştirilen basın toplantısına katıldı.

Kalıcı barış sağlanmalı

Toplantıda konuşan Kaya, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını eleştirerek bölgeye biran önce kalıcı barışın gelmesi gerektiğini söyledi.

Filistin’de, İsrail’in insanlık suçu işlediğini dile getiren Kaya; “Biz Orta Doğu'da ve dünyada bir barışın tesis edilmesini arzu ediyoruz. Bununla ilgili de Türkiye'nin uluslararası arenada öncü bir rol almasını istiyorduk. 7 Ekim'den itibaren günümüze kadar yaşanan hadiseler gösteriyor ki İsrail'in ve Amerika'nın bırakın dünya barışını tesis etmeyi, dünya barışına açıkça bir tehdit olduklarını mazlum insanların, çocukların, kadınların, yaşlıların, kendi yurtlarından sürgün edilerek öldürüldüğü ve fosfor bombalarına maruz kaldıkları bir süreci hep beraber dünyanın gözü önünde yaşıyoruz.” Dedi.

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Sinan Tekin ise toplantıda yerel seçim için çalışmalarına aralıksız şekilde devam ettiklerini söyledi.

Ardından Kaya ve beraberindekiler kentteki esnafları ziyaret etti.