Karne günü Cuma Pazarı'na can suyu oldu

Edirne'nin geleneksel Cuma Pazarı, okulların tatile girmesiyle birlikte bu hafta alışveriş yoğunluğu yaşadı. Karnelerini alan öğrenciler aileleriyle birlikte pazara akın ederken, esnaflar da artan hareketlilikten son derece memnun kaldı.

Karne günü Cuma Pazarı'na can suyu oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kentte eğitim döneminin sona ermesiyle birlikte vatandaşlar hem çocuklarına karne hediyesi almak hem de ev ihtiyaçlarını karşılamak üzere pazara yöneldi. Özellikle giyim, ev eşyası ve ayakkabı tezgâhlarında alışveriş trafiği arttı. Esnaf, karnelere özel yaptıkları indirimlerle hem satışları artırdı hem de öğrencilere küçük sürprizler sundu. Tezgâh sahipleri uzun zamandır böylesi kalabalık bir gün geçirmediklerini belirtti.

Edirne’deki en büyük açık pazarlardan biri olan Cuma Pazarı, bu hafta adeta ziyaretçi akınına uğradı. Vatandaşlar bütçelerine uygun ürünler bulmanın keyfini yaşarken, pazarın her köşesinde canlılık dikkat çekti.

Meyve ve sebze reyonlarında da yoğunluk hakimdi. Hava koşullarının olumlu gitmesiyle birlikte tezgâhlarda yerli ürünlerin sayısı artarken, fiyatların düşmesi de tüketicilerin yüzünü güldürdü. Bol ve taze ürünler hem alışverişi cazip kıldı hem de üreticilere nefes aldırdı.

Karne günü, Cuma Pazarı’na hem ekonomik açıdan hem de sosyal yönden büyük hareket getirdi. Pazar alanı gün boyu renkli görüntülere sahne oldu. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ

Bakmadan Geçme