Karagülle muhtar adaylığını duyurdu

Şükrüpaşa Mahallesi'nden ayrılarak Cumhuriyet Mahallesi ismini alacak olan mahalle için muhtar adayları ortaya çıkmaya başladı. 2024 yılında yapılacak yerel seçimlerde muhtar adaylığını duyuran Ahmet Karagülle, eksik olan noktaları gidermek ve yaşadığı mahalleye hizmet vermek istediklerini belirtti.

Karagülle muhtar adaylığını duyurdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kentte bir otelde toplantı düzenleyen Cumhuriyet Mahallesi Muhtar Adayı Ahmet Karagülle, aza adayları ve eşleriyle birlikte projelerini anlattı.

Edirne Şükrüpaşa Mahallesi artan nüfus yoğunluğundan dolayı, belediye meclisinin aldığı kararla üç mahalleye bölündü. 2024 mahalli seçimleriyle birlikte Şükrüpaşa Mahallesi'ne Atatürk ve Cumhuriyet Mahalleleri eklenecek. Yeni mahalleler de muhtar adaylarını bekliyor.

Toplantıda kendisini ve aza adaylarını tanıtarak basın açıklaması gerçekleştirdi.

Kurum ve kuruluşlarla koordineli çalışmayı hedeflediğini belirten Karagülle, “Mahalleye ilk olarak muhtarlık binası, pazar yeri, camii, okul, sağlık birimi, oyun alanları ve parkların yapılması için valilik, yerel yönetim, ilgili kurum ve kuruluşlar ile koordineli çalışmayı hedefliyorum.” Dedi.

Mahalleye yatırım yapılmadığını dişle getiren Karagülle, “Mahallenin 20 bine yakın nüfusu, 8 bin küsur seçmeni olduğunu ve belki de 5 yıl sonra Edirne'nin en büyük mahallesi olacak. Buna rağmen bu güne kadar hiçbir yatırım yapılmamış. 31 Mart günü arkadaşlarımızın gayreti vatandaşlarımızın teveccühü ile kazanırsak bu işlerin hepsini yapmaya kararlıyız.” Şeklinde konuştu.

Hayata geçirmeyi düşündüğü projeleri anlatan Karagülle, Mahallede yoğun bir yapılaşma olduğundan inşaat hafriyatlarını taşıyan araçlar ve alt yapıyı yapan firmaların çevreyi kirletmemeleri (etrafa bıraktıkları moloz, toprak, toz vs.) görüntü ve gürültü rahatsızlığı vermemeleri için ilgili birimlerle birlikte çalışacağını aktardı.

Temiz ve yaşanabilir bir mahalle için çalışacağını söyleyen Karagülle, şunları kaydetti:

"Çöp konteynırları ile sokak aydınlatma lambalarının yenilenmesi için gerekli gayreti göstereceğim. Haşere ve dezenfekte aracının mahallemize sık sık gelmesini takip edeceğim. Oturan değil, çalışan, yaşlılar ile hastaları ziyaret eden ve sorunları çözen muhtar olacağım. Mahallemizde bakıma muhtaç, ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlarımız ile başarılı öğrencileri tespit ederek yetkili birimlere bildirip yardım' almaları için gereken özeni göstereceğim. Mahallemizde sahipsiz ve başıboş sokak hayvanlarını yardımsever ve hayvan sever halkımızla birlikte, zararlı olmayanların aramızda yaşamaları için gerekli çalışmaları yapacağız. Mahallemizde el sanatları ve beceri kurslarının açılmasına öncülük edeceğim. Temiz ve yaşanabilir bir mahalle için bizi seçin oylar sizden, hizmet bizden"

AHMET KARAGÜLLE KİMDİR?

Evli ve iki çocuk babası Ahmet Karagülle, 1954 Bayburt doğumlu, ilkokulu Kırkpınar Köyü'nde, ortaokul ve liseyi Tekirdağ'da okudu. Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. 44 Yıldır Edirne'de İkamet ediyor.

1977-1978 yıllarında Fiskobirlik Genel Müdürlüğünde çalıştı. 1979-1980 yıllarında Askerliğimi Yedek Subay, İzmir Hava Teknik Okullar Komutanlığı Levazım Amirliği Satın Alma Komisyon Üyesi olarak yaptı. 1980-2002 Yıllarında Trakya Birliğin muhtelif birim ve kooperatiflerinde muhasebeci, şef, müdür, genel müdür yardımcısı olarak görev yaptı. Emekli olduktan sonra İnşaat sektöründe faaliyet gösteren özel bir firmada danışman olarak çalıştı. 2014-2019 yılları arası Edirne Belediyesi Meclis Üyesi olarak halkı temsil etti. Sosyal, kültürel ve sportif alanlarda faaliyet gösteren derneklerde yöneticilik yaptı. Halen 5 sivil toplum kuruluşunun faal üyesi olarak görevini sürdürüyor.

Muhtar adayı Karagülle'nin listesinde Gülsüm Dündar, Bülent Polat, Selin Şen, Müjdat Tanır, M. Kubilay Altan, Sezai Baytar, Önder Dekçi ve Halis Yalçın  yer alıyor. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ