Kandemir, '31 Mart'ta Edirne'de tarih yazacağız'

31 Mart'ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Edirne'nin 7 ilçesi ve 7 beldesindeki AK Parti Belediye başkan adayları belli oldu.  Aday tanıtım toplantısına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Edirne'nin 31 Mart'ta merkez ve ilçelerini gerçek belediyecilikle buluşturmaya hazır olduğunu belirtti.

Kandemir, '31 Mart'ta Edirne'de tarih yazacağız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Edirne Aday Tanıtım Toplantısı, Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’in katılımıyla kentteki bir tesiste yapıldı.

Edirne’nin önemli şehirlerden olduğunu belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, “Cumhur ittifakı olarak memleketimize, milletimize yaslanarak siyaset yapıyoruz. Edirne AK Parti siyaseti için, Cumhur ittifakı için şehirlerden bir şehir değil, önemli bir şehir. Yüzyıllarca dünyaya adalet dağıtmış, insanı merkez alarak nasıl siyaset yapılır, öğretmiş, göstermiş bir medeniyetin çocuklarıyız biz. Öyle bir medeniyete başkentlik yapmış, sokaklarında dolaşırken başınızı kaldırdığınızda ruhunu hissettiren bir şehir bizim için Edirne. Bir serhat şehri değil sadece, insanıyla dokusuyla, o medeniyetin anlayışını, kuşatıcılığını, birlikte yaşama kültürünü, kimseyi öteki kılmayan algısını ve anlayışını yaşatan bir şehir. Onun için biz bu şehre bir başka sevdalıyız. Onun için Edirne'de gönlümüzden geçen, arzu ettiğimiz şey daha fazla hizmet etmek, heyecanla koşmak.” Dedi.

Kandemir, vatana ve bayrağa bağlı siyaset anlayışını, Edirne’nin sokaklarında hizmete dönüştürmek istedikleri aktardı.

“BİZ BU ŞEHRE HİZMET ETMEK İSTİYORUZ”

Siyaset yaparken insanı merkez aldıklarını söyleyen Kandemir, “Hangi dilden, hangi ırktan, hangi mezhepten gelirse gelsin, insan yaratılmışların en üstünü. İlhamını aldığımız değerlerimiz, bizi bu coğrafyaya bağlıyor, o gönül bağını bir hizmet borcuyla ödemek için gece gündüz koşturuyoruz. Teşkilatlarımızda görev yapmış, daha önce bu bayrağı dalgalandırmış il başkanlarım, teşkilat mensuplarım, milletvekillerimiz var aramızda. Hepsine şükranlarımı sunuyorum. Niçin bugün halen bu mücadeleye devam ediyorlar? İşte özetimiz bu.” Şeklinde konuştu.

Mevki ve makamların hizmet etmek için olduklarını dile getiren Kandemir, Edirne'ye hizmet etmek istediklerini belirtti.

“MESELE TÜRKİYE OLUNCA BİZİM GÖZÜMÜZ HİÇBİR ŞEY GÖRMEZ”

Edirne’ye hak ettiği hizmeti getireceklerinin altını çizen Kandemir, “14 Mayıs öncesini hatırlayın. Birbirlerine adeta bu milletin makamlarını peşkeş çekiyorlardı. Birileri Cumhurbaşkanı yardımcısı olacaktı, birileri başka bir şey olacaktı. Siz hiç bizim ittifakımızda böyle bir şey duydunuz mu? Çünkü mesele hizmet etmek meselesi, mesele Türkiye olunca bizim gözümüz hiçbir şey görmez. Gerek Milliyetçi Hareket Partisi, gerek AK Parti kadrolarında gönlü bu memleketle bağlı şu güzel teşkilatlar, 'ben ne olacağım' kaygısına düşmeden 'memlekete nasıl hizmet edeceğim?' motivasyonuyla gecesini gündüzüne katar. Şimdi Edirne'de bu tarihin en güzel şehirlerinden bir tanesinde, istiyoruz ki gerek merkezde belediye başkan adayımız Belgin hanımla, gerek ilçelerdeki adaylarımızla gece gündüz çalışalım, bu şehre hak ettikleri hizmetleri getirelim.” İfadelerini kullandı.

Edirne’de su sorunun kabul edilecek bir durum olmadığını aktaran Kandemir, “Gelmişiz 2024'e hala bu şehirde su sorunu çözülememişse bunu kabul etmemiz mümkün değil. Bizim yüreğimiz daralıyor. Bazı şehirlerde bunu yaşıyoruz. Maalesef bu CHP belediyesinin elindeki bazı şehirlerde vatandaşımız dara düşünce, yetki bizde olsun olmasın önemli değil, hizmet götürmemiz lazım. Metrolar üzerimize düşüyor, biz yapıyoruz. Sıkıntıları gördüğümüzde biz göğüslüyor, mücadele ediyoruz merkezi iktidar olarak.” Dedi.

Edirne’yi 2024’te gerçek belediyecilikle buluşturmak istediklerini söyleyen Kandemir, hizmet etmeye varsa sorun onu çözmeye ve Cumhur İttifakı olarak oy versin, vermesin herkesin gönlüne, duasına talip olduklarını dile getirdi.

“31 MART'TA EDİRNE'DE BİR TARİH YAZACAĞIZ”

Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Belgin İba ile Edirne’de tarih yazacaklarını belirten Kandemir, “5 sene çok yakın çalıştığım, duruşunu, tavrını, tarzını, kuşatıcılığını, şehrine olan sevdasına yakinen şahitlik ettiğim Belgin hanımla biz 31 Mart'ta Edirne'de bir tarih yazacağız. Belgin hanım, gerek iş kadını kimliğiyle, gerek şehrine olan sevdasıyla ki, ben Cumhurbaşkanımızla olan hemen hemen bütün görüşmelerine, oralardaki mücadelesine, bu şehir için verdiği mücadelesine ve gayretine şahitlik ediyorum. Belgin hanımla inanıyorum ki biz Edirne'de hizmet etmek suretiyle bir başka kapı aralayacağız. Burada bulunan arkadaşlarımızla, kadın kollarımız, gençlik kollarımız ve ana kadememizle, milletvekillerimizle, Cumhur İttifakı olarak el ele vereceğiz, hem merkezde, hem ilçelerimizde bu şehre yakışır bir destan yazacağız.” Dedi.

Kandemir, Edirne’nin 31 Mart’ta merkez ve ilçelerini gerçek belediyecilikle buluşturmaya hazır olduğunu ve adaylara güvenerek el ele gönül gönüle vereceklerini aktardı.

Ecdadın yadigarı olan kenti ayağa kaldıracaklarını vurgulayan Kandemir, 31 Mart’ta Edirne’de sandıkları patlatacaklarını ifade etti. Fahrettin Baydar

HABER MERKEZİ