• Haberler
  • Edirne
  • Kanalizasyon sistemi taştı, giriş kat foseptik atıklarıyla doldu

Kanalizasyon sistemi taştı, giriş kat foseptik atıklarıyla doldu

Edirne'de Şükrü Paşa Mahallesi, Bahriye Üçok Caddesi üzerindeki kanalizasyon sisteminin yetersiz kalması nedeniyle bölgede yer alan Yalı Kent Sitesinin zemin katları ve bahçesi fosseptik atıklar doldu. İddiaya göre her yağmurda aynı manzara ile karşılaşan site sakinleri duruma çözüm bulunması istiyor.

Kanalizasyon sistemi taştı, giriş kat foseptik atıklarıyla doldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İddiaya göre Şükrü Paşa Mahallesi Bahriye Üçok Caddesi üzerindeki kanalizasyon sistemi bölgedeki atıkların toplanması için yetersiz kalıyor. Bu nedenle bölgede zaman zaman foseptpikler taşıyor.  

Kanalizasyon sisteminin yetersiz kalıp fosseptiklerin zemin kattaki kıraathane ve bahçesine taştığı Yalı Kent sitesinde oluşan kötü koku hem esnafı, hem de çevredekileri olumsuz etkiledi.

Pis su, kısa sürede sitenin bahçesine yayılırken etrafı kötü bir koku kapladı. Yolun kenarındaki rögar kapağından çıkan pis su yoldan yaya geçişi güçleştirdi.

Site sakinlerinin iddiasına göre belediyeyi aradıklarını ve sorunun henüz çözüme kavuşturulamadığı belirtti. Foseptik taşmasına bağlı olarak etrafa yayılan pis su nedeniyle sitenin en alt katında bulunan kıraathane ve bahçe zarar gördü.

Sorunun uzun zamandır devam ettiğini, sebebinin ise kanalizasyon sisteminin periyodik olarak temizlenmemesinden ve yetersiz kalmasından kaynaklandığını iddia eden site sakinleri, sorunun bir an önce çözülmesi için yetkililerden yardım talep etti.

Haber Merkezi

 

 

HABER MERKEZİ