Kan bağış kampanyası devam ediyor

Edirne'de vatandaşlar 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki deprem dolayısıyla bölgedeki ihtiyacı karşılamak için kan bağış merkezlerine başvurmaya devam ediyor.

Kan bağış kampanyası devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de kan bağışı kampanyası devam ediyor. Gerçekleştirilen kampanya kapsamında kamu personeli ve vatandaşlar kan bağışı yapmak için Türk Kızılay Kan Bağış Merkez’lerinin yolunu tuttuyor. Kamu personelleri ve vatandaşlar Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki deprem dolayısıyla ortaya çıkan kan ihtiyacı için bağışta kan merkezlerine baş vuruyor.

Kampanya kapsamında Edirne 3 farklı noktada kurulan kan bağış merkezlerinde yoğunluk yaşanıyor. Kan bağış faaliyetlerinin devam ettiğini belirten Edirne Kan Bağış Merkezi Müdürü Batuhan Değiş, "Kan bağış faaliyetlerimize devam ediyoruz. Ancak kanların işlenmesi ve laboratuvar sonuçlarının çıkması için 3 günlük süre vermemiz gerekiyor. Bu nedenle merkezimiz hafta sonu 11.00- 18.00 saatleri arasında açık olacak. Gelecek haftanın planı henüz belli değil çünkü plan yapacağımız bir dönemde değiliz. Bu nedenle bağışçılarımızdan ricamız kanver.org E-Devlet üzerinden ya da kan merkezini arayıp o şekilde gelmelerini istiyoruz. Keşan'da da güzel bir ekip planladık. Bizim ünitemiz 500 ünite kan toplayabilmekti. Türkiye genelinde çok yoğun bir ilgi var. Bizim de kanları aldıktan sonra işlemek için kısıtlı bir vaktimiz var. Bu nedenle 150 civarında durmak zorunda kaldık. Kanların imha olmadan işlene bilirlik süresini uzattıktan sonra peyderpey sürece yayarak kabul etmemizden dolayı gerçekleşiyor. Pazartesi'den Perşembe'ye kadar bin 500 ünite kan bağışı kabul ettik. Gelecek hafta tekrardan ihtiyaca ve kanların işlenme durumuna göre devam edeceğiz. " dedi. Ebru Yıldız Günenç

  

EBRU YILDIZ GÜNENÇ