Kakava şenlikleri için otellerdeki doluluk oranı yüzde  90'a ulaştı

Edirne'de her yıl 5-6 Mayıs tarihleri arasında düzlenecek Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri'nde otel ve pansiyonlarda boş yer kalmadı. Otel İşletmecisi Can Pekbaş, Türkiye'nin dört bir yanından gelecek misafirler rezervasyonları ile kentteki otellerde doluluk oranının yüzde 90'a ulaştığını söyledi.

Kakava şenlikleri için otellerdeki doluluk oranı yüzde  90'a ulaştı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi'ne giren ve her yıl Edirne Belediyesi'nin organizasyonuyla 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanan, baharın gelişini müjdeleyen Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri’ne gelecek yerli yabancı turistler günler öncesinden otellerden rezervasyonlarını yaptırdı.

Her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde Edirne’de düzenlenen baharın habercisi Kakava ve Hıdırellez Şenlilkleri için binlerce misafirin ağırlandığını belirten Otel İşletmecisi Can Pekbaş, Kakava ve Hıdırellez şenliklerinde ritüelleri gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar günler öncesinden otellerde rezervasyonlarını yaparak kentte kaldıklarını belirtti.
              Kentteki otellerde doluluk oranının yüzde 90’a ulaştığın belirten Pekbaş, “Her yıl 5-6 mayıs tarihlerinde gerçekleşen Hıdırellez şenliklerinde Türkiye’nin her yerinden binlerce insan kente geliyor. 5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan gecede Hıdırellez ritüellerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar kente bir gün öncesinden gelip otellerde konaklamayı tercih ediyorlar. Her sene olduğu gibi bu senede talepler yoğun, kente bulunan otellerde rezervasyonlar neredeyse yüzde 90 yoğun bir şekilde Hıdırellez misafirlerini ağırlayacak. Kentteki oteller baharın habercisi Hıdırellez misafirleri ile neredeyse yüzde 90 oranında doldu. Her yıl binlerce insanların geldiği kentte aynı zamanda kentin ekonomisi ve tanıtımına da büyük katkı bulunuyor. Pandemi sürecinde geçtiğimiz yılarda temsili olarak devam etmişti hıdırelelz geleneği bu sene daha yoğun katılımla gerçekleşeceğine inanıyoruz.” Şeklinde konuştu.  
Barış Karapaça