Kakava-Hıdrellez Şenlikleri'ne 9/8'lik davet

Roman vatandaşlar geleneksel kıyafetlerini giyerek her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde baharın habercisi Kakava ve Hıdırellez şenlikleri için davul zurna eşliğinde vatandaşları ve esnafı davet etti. 

Kakava-Hıdrellez Şenlikleri'ne 9/8'lik davet
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kakava şenlikleri için geri sayım başladı. Baharın en renkli kutlamaları Edirne’de gerçekleştiriliyor.

              Her yıl 5-6 Mayıs’ta düzenlenen Hıdırellez ve Kakava Şenlikleri’nin ilk gününde bereketin artması, güzelliklerin paylaşılması için Kakava ateşi yakılıyor ve pilav ikramı yapılıyor.
Bahara Giriş ritüeli ise 6 Mayıs sabahı saat 06.00’da Tunca Nehri kıyısında gerçekleşiyor.
Yüzyıllardır süre gelen ritüeller gerçekleştiriliyor.
              UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi'ne giren Kakava şenlikleri bu sene 5 Mayıs'ta Edirne Sarayiçi'nde düzenlenecek.
Roman vatandaşlar bu kutlamalara geleneksel kıyafetleri ve Roman ezgileri ile dans ederek Saraçlar Caddesinde renkli görüntülere sahne oldu.
              Kakava-Hıdrellez Şenlikleri’nin kendileri için bir bayram ve gelenek olduğunu dile getiren Gedikli, "Biz bunu her sene sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu bizim geleneğimiz. 5-6 Mayıs’ta suya gidip dal kıracağız, ateş yakacağız. Atalarımızdan kalma çok büyük bir gelenek bu. Bütün Türkiye’ye sesleniyorum Edirne’ye gelsinler. Hem baharı kutluyoruz hem de eğleniyoruz." Dedi.

Roman vatandaşlardan Hicran Koç da şenliğin bu sene çok güzel olacağını kaydetti.

Edirneli esnaflardan Arif Meriç ise tüm vatandaşları 5-6 Mayıs’ta yapılacak şenliklere davet etti.

Şenliklerin bu yıl muhteşem olacağını ifade eden Meriç, "Bu sene yüzlerce yıldır beklenen Babafingo çıkacak. Ben herkesi Edirne’ye davet ediyorum. Stresi, sıkıntısı, harcı, borcu olan Edirne’ye Kakava-Hıdrellez Şenlikleri’ne gelsin. Hayatın lezzetini yakalasın. Öyle bir hava ki senede bir defa kutlanıyor. Dünya’nın ve ülkemizin birçok yerinden gelen vatandaşlar şenlenmek istiyor. Bizde herkesi davet ediyoruz." Şeklinde konuştu.

 

KUMRU ÖNGÜN