KAKAVA BEREKETİYLE GELDİ

Kentte düzenlenen '˜Kakava Şenlikleri' esnafa bereket oldu. Kent esnafı yerli ve yabancı turistlerin oluşturduğu yoğunluktan memnun kaldı. 2 yıldır salgın dönemi nedeniyle gerçekleştirilemeyen '˜Kakava Şenlikleri' bu yıl kente yoğun turist çekti.

KAKAVA BEREKETİYLE GELDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de düzenlenen '˜Kakava Şenlikleri' nedeniyle gelen yerli ve yabancı turistler yoğunluk oluşturdu. Esnafın yüzü gelen turistlerden dolayı güldü. Kentte bulunan tarihi çarşılarda yoğunluk oluştu.

2 yıldır salgın dönemi nedeniyle gerçekleştirilemeyen '˜Kakava Şenlikleri' bu yıl kente yoğun turist çekti. Esnaf şenlikler için gelen yerli ve yabancı turistlerin oluşturduğu yoğunluktan memnun kaldı.

'Yüzlerimiz güldü,  satışlarımız harika gidiyor'

Kente gelen turistlerin sadece şenlikler için gelmediğini Edirne'nin tarihi çarşılarından da alışverişlerini yaptıklarını söyleyen Tarihi Selimiye Arasta'sı esnafı Nilüfer Eren, 'Yani bizim arayıp yolunu gözlediğimiz bir şey. Yabancı turistimiz zaten geliyor ama yerli turistimizin gelmesi bizi son derece mutlu etti. Çok bereketli geçiyor. Yüzlerimiz güldü,  satışlarımız harika gidiyor.'

Bahar tacı satışı yapan Erol Dalgıç, 'Kakava Şenlikleri için gelen bir sürü turist var. Şu anda çok iyi satışlar. Yerel turistler çoğaldı. Zaten beklediğimiz bir şey. Sade yabancı turistleri değil yerli turistleri de Edirne'ye bekliyoruz. Yoğunluk çok iyi Allah bereket versin' şeklinde konuştu.

Çanakkale'den Kakava Şenlikleri için gelen Gökçe Songül, 'Selimiye Cami'ni gezdik ve çarşıyı gezdik. Yavaş yavaş geziyoruz Edirne'yi. Daha önce gelecektik zaten fakat pandemi dolayısıyla ertelemek zorunda kaldık. Şenliklere ilk defa geldiğim için ne o nasıl bir şey olacağını bilmiyorum çok ama merak ediyorum. Çok güzel. Dansların, oyunların olduğunu söylüyor. Onları izlemeye geldik. Dileklerimizi dilemeye geldik' dedi.