'Kadınları mecliste ağırlamaktan dolayı gurur duyuyoruz'

Edirne İl Genel Meclisi'nde Aralık ayı toplantılarının ilk birleşimi gerçekleştirildi. Toplantı Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş Başkanlığında yapıldı. Geçmiş toplantıda, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 88'inci yıl dönümü kapsamında kadınlara söz verdiklerini ve kadınları mecliste ağırlamaktan dolayı büyük onur duyduklarını kaydetti.

'Kadınları mecliste ağırlamaktan dolayı gurur duyuyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Genel Meclisi’nde Aralık ayı toplantılarının ilk birleşimi Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş başkanlığında yapıldı. Toplantı yoklamanın alınması ve bir önceki aya ait tutanak özetlerinin okunmasıyla başladı. Ardından Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 88’inci yıl dönümü kapsamında kadın üyeler söz aldı.

Kadın Meclisi üyeleri, Siyasi Partilerin Kadın temsilcileri, Edirne Belediye Başkan Vekili Emine Kahyalar ve Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin 88’inci yıl dönümü kapsamında meclisi ziyaret etti. 5 Aralık Türk Kadınını Seçme ve Seçilme Hakkının Verilişinin 88’inci yıl dönümü nedeniyle Edirne’de bulunan Kadın STK ve siyasi parti temsilcileri meclisi ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

İl Genel Meclisi’ni ziyaret eden Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ait ‘Ey kahraman Türk kadını sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerine layıksın’ sözünü tekrarlayarak Atatürk’ün kadına verdiği öneme dikkat çekti.

Türkiye’nin kalkınmasında ve ilerlemesinde kadınların büyük rol oynadığını söyleyen AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Melek Uzgör, "Bugün çok mutluyuz. Bu çatının altında bu kadar kadını görmek beni mutlu etti. Kadına seçme ve seçilme hakkı birçok Avrupa ülkesinden önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk kadınlarına verildi. Geçen süreden bu yana kadınlarımızın parlamentodaki temsil oranları maalesef yüzde 4’ü geçmedi. Günümüzde bu oran yüzde 17,1’dir. Türkiye’deki nüfusun yüzde 50’si kadınlarımızken kadınlarımızın anayasal hakları yok sayıldı.  Umuyor ve istiyorum ki başta kendi yaşadığımız Edirne’de olmak üzere belediye meclisinde ve il genel meclisinde seçilmiş kadın sayılarını dikkate alınarak hak ettiği yere gelsin” dedi.

İl Genel Meclisinde konuşan CHP İl Genel Meclis Üyesi Çiğdem Gegeoğlu, “1934'ten bu yana 23 genel seçim yapıldı. Bugüne kadar seçilen 11 bin 385 milletvekilinden sadece 580'i kadındı. Kadınların hayatın her alanında daha fazla yer alması gerek.” İfadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından İl Genel Meclisi adına kadınlara çiçek verildi.

EBRU YILDIZ GÜNENÇ