• Haberler
  • Edirne
  • Kadınlara yönelik Regaip Kandili Programı düzenlendi

Kadınlara yönelik Regaip Kandili Programı düzenlendi

Edirne İl Müftülüğü tarafından Regaip Kandili dolayısıyla Üç Şerefeli Camiinde kadınlara yönelik program düzenledi.

Kadınlara yönelik Regaip Kandili Programı düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Müslümanlar için büyük öneme sahip olan ve Ramazan aylarını kapsayan üç ayların habercisi Regaip Kandili dolayısıyla Edirne İl Müftülüğü tarafından ve Aile ve Dini Rehberlik Bürosu öncülüğünde Üç Şerefeli Camiinde kadınlara yönelik program düzenledi.

Üç ayların müjdeleyicisi olarak kabul edilen Regaip Kandili dolayısıyla Kentin tarihi sembollerinden olan Üç Şerefeli Cami’deki kandil programında Kur'an-ı Kerim, mevlit okundu, dualar edildi.

Kur'an tilavetiyle başlayan program vaaz, ilahiler, salavatlar okunarak devam etti.

Kandillerin ilişkileri onarmak için fırsat olduğunu belirten Edirne Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Vaizi, “Regaip kandili rabbimizin bize ikram ettiği özel zamanlardan biridir. Kandilin Cuma akşamına gelmesi bugünü bizim için daha da önemli kıldı. Hem Regaip Kandilinin hem de Cuma akşamının beraber olması bereketiyle geliyor. Bugünler bizim için onarım zamanı.”

Tövbe kapılarının aralandığı gece olduğunu aktaran Ülker, “ Bu günlerde ilk bakacağımız ilişki rabbimizle olan ilişkiler. Ramazan ayına doğru giden bu süreçte, rabbimizle olan ilişkilerimizi düzenlemenin onu hatırlamanın fırsatıdır. Bu aylarda ne ekersek ramazanda onun mükâfatını alacağımızı umduğumuz gündür.” İfadelerini kullandı.

Huzur ve barışın sağlanabilmesi için bu günlerin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirten Ülker, “ bugün rabbimizin hikmetiyle buluşma ve rızasını kazanma adına bir fırsattır. Bu önemli gecede Allah’ın rahmet ve merhametinden bolca faydalanabilmek için önemli bir fırsat. İnşallah rabbim bütün ümmetimize, bütün Müslümanlara üç ayları hakkıyla yaşayabilmeyi, ibadetler ve ilişkilerimizi tamir edebilmeyi nasip eylesin.” Şeklinde konuştu.

Program, yapılan dua ve ikramlarla sona erdi. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ