• Haberler
  • Edirne
  • Kadına şiddeti frenlemek için düğmeye bastılar

Kadına şiddeti frenlemek için düğmeye bastılar

Edirne Kadın Merkezi Danışma Derneği (EKAMEDER) ve Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası işbirliğiyle başlatılan '˜şiddeti birlikte frenliyoruz' projesi kapsamında kentteki taksi şoförlerine bilgilendirici broşür dağıtıldı.

Kadına şiddeti frenlemek için düğmeye bastılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kısa bir süre önce Edirne Kadın Merkezi Danışma Derneği ile Edirne Şoförler ve Otomobilcileri Esnaf Odası arasında imzalanan 'Şiddeti frenliyoruz' projesi hayata geçiyor.

Proje kapsamında; Edirne merkezdeki 9 durakta 'Kadına Yönelik Şiddet' konusunda şoförlerinin şiddetle mücadeleye dair farkındalık oluşturulması, mekanizmalara kolay ulaşım sağlanması ve bilinç arttırılması, taksilere konulacak materyallerle kamuoyunda bilgilendirme sağlanması amaçlanıyor.

Edirne Kadın Merkezi Danışma Derneği ve Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası işbirliği; Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği ve Bursa Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği desteğiyle ile gerçekleştirilen proje kapsamında; yaklaşık 150 şoföre ulaşılması hedefleniyor.

Edirne'de ilk olarak terminal taksi durağında bir araya gelen proje ortakları, bilgilendirme çalışmaları kapsamında ticari taksi sürücülerine şiddete maruz kalmış bir kadının araçlarına bindiğinde yapması gerekenler anlatıldı.

Edirne'den Van'a Şiddeti Birlikte Frenliyoruz 

Kadınların şiddet ortamından uzaklaşma durumunda özellikle gece taksi kullandıkları, taksi şoförlerinin, araçlarına şiddet gören bir kadın bindiğinde nereye götürüleceği ve ne yapabileceklerine dair bilgi eksiklikleri olduğundan kaygılandıklarının tespit edildiğini söyleyen Edirne Kadın Merkezi Dayanışma Derneği (EKAMEDER) Proje koordinatörü  Hülya Bodur, Bursa Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği'nce projenin oluşturulmasına karar verildiğini hatırlattı.  

Olumlu sonuçlar alınan projenin 2. etabının Edirne, Mersin, Trabzon ve Van'daki kadın örgütleri ve oda başkanlıklarının işbirliğiyle genişletildiğini aktaran Bodur; 'Projede amaç taksi şoförlerine; ayrımcılık, toplumsal cinsiyet ve cinsiyet temelli şiddet, kadına ve çocuğa yönelik şiddetle mücadelede yasal süreçler ve mekanizmalar hakkında bilgi vermektir. Şiddete maruz kalan bir kadının taksilerine binmesi durumunda yasalara ve yönlendirilecek kurumlara dair bilgilenmeleri sağlanacaktır. 9 durakta yapılacak çalışmada duraklarda manifestonun yer alması, taksilerde broşürlerin olması ve araçlarda bulunan materyallerle 7/24 şiddet hattı yaygınlaşması ile fark yaratılması amaçlanmaktadır' dedi.

Şiddete sıfır tolerans

Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ile imzalanan protokol ve duraklara asılan manifestolarla ''Kadına Yönelik Şiddete Sıfır Tolerans' diyeceklerini ve ilk adımı attıklarını belirten Bodur,  'Türkiye'de ilk defa uygulanan projede işbirliği yapan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası yönetimine, destek veren Edirne Belediyesine, tüm taksi duraklarına, duyarlı şoförlere teşekkür ederiz' diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme