Kadın girişimciden farkındalık projesi

Geri dönüşüme katkı sağlamak için evdeki kullanılmayan ürünleri mağazasında satışa sunarak ekonomiye kazandıran girişimci Serap Sevinç, çeşitli sosyal sorumluluk projelerine de imza atıyor.

Kadın girişimciden farkındalık projesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çevre duyarlılığını arttırmak ve geri dönüşüme katkı sağlamak amacıyla yaklaşık 4 yıl önce 'Temiz Dolabım' işyerini açan 41 yaşındaki girişimci Serap Sevinç, geri dönüşüm mağazasında ayakkabıdan çantaya, takıdan zücaciyeye, giyimden, abiyeye, oyuncaktan bebek eşyalarına kadar birçok ürün satıyor.

Evde değerlendirilmeyen kıyafetleri ve farklı ürünleri dönüştürerek ekonomiye kazandıran 2 çocuk annesi Serap Sevinç, çeşitli sosyal sorumluluk projeleri hayata geçiriyor.

Mağazasında sokak hayvanları için de bağış kısmı olduğunu ve satılan ürünlerden derneklere mama takviyesi sağlamaya çalıştıklarını belirten Sevinç farkındalık oluşturarak vatandaşlara örnek oluyor.

Ayrıca bu yıl çocuklar için ‘Askıda Bayramlık’ Projesi başlattığını aktaran Sevinç, İhtiyaç sahibi ailelerin çocukları için ücretsiz bir şekilde bayramlık alabileceğini dile getirerek bayramda başlattığı projeyi devam ettireceğini belirtti.

Sevinç, çocuklarda kitap ve sokaktaki canlılara karşı sevgi aşılamak için proje hayata geçirdiğini söyleyerek çocuklara kitap hediye ettiğini ve karşılığında mama ile sokaktaki canlıları besleyerek bunu fotoğraflayarak kendisine getirdiğini dile getirdi.

Hayata geçirdiği projenin kısa sürede ilgi gördüğünün belirten Sevinç, henüz 3 ay olmamasına rağmen katılımın memnun ettiğini aktardı.

Çocuklarla keyifli ve anlamlı etkinlik sayesinde çok güzel bir bağ kurduklarına değinen Sevinç, "Bu projeye katılıp kitap alan çocuklar, okudukları kitabı kendileri getirip buraya bırakıyorlar, onlar da buradan devam ediyor. Bağış ayağı da bu şekilde ilerliyor, kitaplar da çocuklardan geliyor. Aslında onların da işin içine katıldığı iyilik döngüsünü hep beraber oluşturduk. Bu şekilde 2 taraflı farkındalık yaratmış oluyoruz. Çocukların böyle anlamlı bir projenin içine dâhil olmaları çok güzel. Çocuklar çok hevesli ve sokak canlılarını beslerken fotoğraf çekiyorlar ve bana getiriyorlar.” Dedi.

Sevinç, gelişen teknoloji ile birlikte unutulan kitap okuma alışkanlığını geri kazandırma ve sokak hayvanlarının beslenmesine katkı sağlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar