Kadın Çiftçiler Gezide Bir Araya Geldi

Lalapaşa Ziraat Odası Başkanlığı tarafından kadın çiftçileri buluşturan bir etkinliğe imza atıldı. 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü öncesi bu yıl bir farklılık yapan Lalapaşa Ziraat Odası, Çanakkale Gezisi düzenledi.

Kadın Çiftçiler Gezide Bir Araya Geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Lalapaşa Ziraat Odası Başkanlığınca Çanakkale Gezisi düzenlendi. 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü öncesi gerçekleştirilen etkinlikte kadın çiftçiler bir araya geldi.

Her yıl 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla etkinlik düzenleyen Lalapaşa Ziraat Odası Başkanlığı, bu yıl farklı etkinliğe imza attı.

Mayıs ayı olması sebebiyle tarla işlerinin artmasına bağlı Çiftçiler Günü'nü erkenden kutlayan Lalapaşa Ziraat Odası Başkanlığı, Çanakkale gezisi düzenleyerek kadın çiftçileri buluşturdu.

Ücretsiz olarak düzenlenen Çanakkale Gezisi, kadınlardan tam not aldı. Gezi sayesinde birbirleriyle kaynaşan çiftçi kadınlar, bu gezinin her yıl düzenlenmesini istediklerini ifade ettiler.

Gezi ile ilgili açıklamada bulunan Lalapaşa Ziraat Odası Başkanı Taner Öztürk, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü her yıl çeşitli etkinliklerle kutladıklarını ve bu yıl bir farklılık oluşturmak istediklerini belirtti.

Sonraki yıllarda farklı etkinlikler düzenleyeceklerini aktaran Öztürk, "Daha önceki yıllarda erkek çiftçilere yönelik aktiviteler yapıyorduk. Bu yıl dedik ki kadın çiftçilerimiz de bizlerle aynı zorlukları çekiyor. Tarlada, ahırda ter döküyorlar. Onların da eğlenceli vakit geçirmelerine katkı sağlamak amacıyla bir gezi düzenlemek istedik. Çok anlamlı oldu ve çok beğenildi. Şimdiden tüm çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü kutluyorum. İnşallah bundan sonraki yıllarda da çeşitli etkinliklerimiz olacak.” Dedi.

Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar