KAÇAKÇILARA GÖZ AÇTIRILMIYOR!

Kapıkule Gümrük Muhafaza Ekipleri tarafından son 15 gün içerisinde yapılan operasyonlar sonucu 2 şüpheli şahıs tutuklandı. Operasyon sonucu piyasa değeri yaklaşık 13 milyon lira olan birçok kaçak eşya ve uyuşturucu madde ekipler tarafından ele geçirildi.

KAÇAKÇILARA GÖZ AÇTIRILMIYOR!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Türkiye'nin Avrupa'ya açılan sınır kapısı olan Kapıkule Sınır Kapısı'nda Gümrük Muhafaza Ekipleri tarafından bir dizi başarılı operasyon gerçekleştirdi. Ekipler tarafından son 15 gün içerisinde gerçekleştirilen operasyonlar sonucu 2 şüpheli şahıs tutuklandı. Piyasa değeri yaklaşıl 13 milyon lira olan kaçak eşya ve uyuşturucu madde ele geçirildi.

Ele geçirilen uyuşturucudan, kehribara, cep telefonu ile cep telefonu aksam parçalarından, elektronik sigaraya, oto parçadan  pul ve pullu kartpostala kadar geniş bir yelpazede binlerce kaçak eşyanın ülkeye girişi Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından engellendi.

                Gerçekleştirilen ilk operasyonda Gümrük Muhafaza ekipleri Türkiye'ye giriş yapmak üzere gelen bir aracı şüphe üzerine x-ray taramasına sevk etti. Yapılan tarama sonrası araçta şüpheli bir yoğunluğa rastlandı. Ekipler Narkotik Dedektör ve köpeklerle yaptığı aramada bagaj havuzunun dip kısmına gizlenen 2 kilo 126 gram uyuşturucu madde ele geçirdi.

                Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından gerçekleştirilen bir diğer operasyonda ise, Yurda giriş yapmak üzere gelen tırın dorsesinin sağ arka tarafına gelen kısmının zımba/tel yardımıyla tutturulduğu ekipler tarafında tespit edildi. Ekipler Narkotik Dedektör ve köpeklerle yaptığı arama sonucu yasal yükün arasına gizlenmiş vaziyette karton koliler içerisine gizlenmiş 48 kilogram uyuşturucu madde ele geçirdi.

                Ekipler tarafından gerçekleştirilen 4 ayrı operasyonda toplamda 13 bin 800 adet değeri 3 milyonu aşan elektronik sigara, sigara filtresi, sigara kağıdı gibi kaçak eşyalar ele geçirildi.

                Başarıyla gerçekleştirilen bir diğer operasyonda ise ekipler, Avusturya'dan yola çıkan ve Kapıkule Sınır Kapısı'ndan ülkeye giriş yapmak üzere gelen araçta yaptığı kontrollerde koleksiyon halinde 129 kalemde pul albümü, pullu kartpostal ve pul defterlerinin ülkeye girişini engelledi.

                Ekiplerin dikkati sonucu uluslararası yolcu taşımacılığı yapan bir firmaya ait otobüste, yabancı uyruklu yolcuların kişisel eşyaları arasına gizlenmiş 6 kilogram kehribar ele geçirdi. Değeri 500 bin Türk Lirası olan ipe dizili kehribar ekipler tarafından yasa dışı yollar ile yurda getirilmeye çalışılırken yakalandı.

                Yapılan iki ayrı operasyonda ise ekipler çok sayıda cep telefonu ve aksesuarı ile oto parçalarının Türkiye piyasasına girişini engelledi. Avrupa'ya açılan Kapıkule Sınır Kapısı'nda 15 gün içerisinde gerçekleştirilen başarılı operasyonlar sonucu 13 milyon Türk Lirası kaçak eşyaya el konuldu. Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlar sonucu 2 şahıs tutuklandı.

Ebru Yıldız Günenç