Jandarma'nın doğa timi iş başında

Jandarma Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timleri, yasa dışı hafriyat dökümünden, koruma altında olan yaban hayvanlarının avlanmasına, su havzaları ve çevreyi kirletenlere yönelik çalışmalar yürütüyor.

Jandarma'nın doğa timi iş başında
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Jandarma Komutanlığı çevre, doğa ve hayvanları koruma timleri, kaçak yapılaşma ve orman alanlarının tahrip edilmesini önlemek adına 7 gün 24 saat görev başında.

Ekipler, sit alanlarını yakından takip ederek tabiat varlıklarının yanında kültür varlıklarını da kontrolünü sağlıyor.

Ekipler,  kaçak hafriyat dökümü yaparak ormanları, su havzalarını ve çevreyi kirletenlere, kayıtsız sokak hayvanlarının kayıt altına alınarak tedavi ve bakımlarının yaptırılmasına, koruma altında olan yaban hayvanlarını kaçak olarak avlayanlara, yasadışı kara avcılığı yapanlara ve yasadışı yollarla Türkiye’ye sokulan hayvanların satışını yapanlara yönelik çalışmalar yürütüyor.

Timler, ulusal mevzuat ve uluslararası sözleşmeler çerçevesinde koruma altındaki canlı türleri için de teyakkuzda.

 Ekipler, Göçmen kuşların konaklama noktalarından biri olan Edirne’de, çalışma yürütüyor.

Yasa dışı avcılıkla da aktif mücadele eden ekipler, göçmen kuşları da yakından takip ediyor.

Görev yaptıkları bölgeye ait olan endemik bitki türlerini de koruyan timler, endemik bitki türünün olduğu bölgelerde belirli aralıklarla devriye atıyor.

Çevre, doğa ve hayvanları koruma timleri, sorumluluk alanlarında, orman yangınları başta olmak üzere bilgilendirme çalışması da yürütüyor. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN