• Haberler
  • Edirne
  • Jandarma ekiplerinden Paşaköy'de KADES tanıtımı

Jandarma ekiplerinden Paşaköy'de KADES tanıtımı

Edirne'nin İpsala İlçesi Paşaköy'de kurulan pazarı ziyaret eden jandarma ekipleri, KADES hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Jandarma ekiplerinden Paşaköy'de KADES tanıtımı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri aile içi ve kadına karşı şiddetle mücadele çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ekipleri, İpsala Paşaköy'de çarşı ve pazarda çalışan esnafı ziyaret etti.

Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında broşür dağıtan ekipler, bilinçlendirme ile KADES Uygulamasının amaçları ve kullanımı doğrultusunda eğitim ve tanıtım faaliyeti gerçekleştirdi.

Eğitimler çerçevesinde kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri biraz da olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulama olan KADES'in telefonlara da yüklenebildiği ve bir olay olması durumunda anında müdahale edildiği anlatıldı.

Kadına karşı şiddetin önlenmesi emniyet ve asayişin sağlanarak vatandaşların huzur ve güven içinde yaşaması için eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerinin aralıksız olarak devam edeceği belirtildi.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ