İtfaiye müdüründen rüzgara karşı baca uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kuvvetli lodos ve fırtınaya karşın uyarılar yapıldığını hatırlatan Edirne İtfaiye Müdürü Erdoğan Göbel, vatandaşları baca zehirlenmesine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

İtfaiye müdüründen rüzgara karşı baca uyarısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bacanın çekmemesi ya da rüzgârın oluşturduğu basınç nedeniyle borudaki karbon monoksit gazı odaya yayılması zehirlenmelere yol acıyor. Karbon monoksit renksiz ve kokusuz bir gaz olduğu için kolay kolay fark edilemiyor. Karbon monoksit gazı nefes yoluyla derhal kana karışarak kalp ve beyne oksijen ulaşmasını engelliyor. Bu tür zehirlenmeler sıklıkla ölümle sonuçlanıyor.

Edirne İtfaiye Müdürü Erdoğan Göbel, vatandaşları baca zehirlenmesine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Hafta başından beri Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün çeşitli uyarılar yaptığı hatırlatan Göbel, “Meteorolojinin göndermiş olduğu hava raporlarında rüzgarın şiddetli olacağı belirtildi. Vatandaşlar binaların yakınından, çatalardan, inşaatlara yakın olan yerlerden geçmemesi lazım. Kömürü kullanan, katı yakıt kullanan vatandaşların baca tütmesine, baca basmasına, lodosun şiddetli olmasına, bacanın birden rüzgarını alıp geri itmesine ve zehirlenmelere karşı çok dikkat etmeleri gerekiyor.” Dedi.

Şiddetli rüzgar ve fırtına nedeniyle çatı uçmalarının da yaşandığını vurgulayan Göbel, vatandaşların dikkatli olması gerektiğini söyledi. Çatının ufak bir kalkmasında bile hemen onlara müdahale edilmesi gerektiğini aktaran Göbel, “Eğer müdahale olmazsa tabii ki bu ufak bir parça uçar gider vatandaşlara ve çevreye zarar vermiş olur. Yani halkımız bu konuda bilinçli olması lazım. Vatandaşlar yolda yürürken de çok dikkatli olmalı. Araçların yanından yürümemeli. Vatandaşlar tavsiyem dikkatli olmaları ve olumsuzluklara karşı tedbirini almalı.” Şeklinde konuştu. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ