• Haberler
  • Edirne
  • İsrail yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunuldu

İsrail yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Saadet Partisi Edirne İl Başkanlığı, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarıyla ilgili İsrailli yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu. 

İsrail yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunuldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saadet Partisi Edirne İl Başkanlığı, 7 Ekim'den bu yana süren İsrail'in Filistin'e düzenlediği saldırılara ilişkin İsrailli yetkililer hakkında Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. 

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Avukat Sinan Tekin, suç duyurusu öncesi Edirne Adliyesi önünde açıklaması yaptı.

İl Başkanı Tekin, İsrail’in Filistin’e karşı insan hakları ve savaş hukuku ihlalleri ile soykırım suçları sebebiyle, tüm bu suçların faili olan İsrailli yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

İl Başkanı Tekin, Filistinli kardeşlerimizin maruz kaldığı insan hakları ve savaş hukuku ihlalleri ile soykırım suçları sebebiyle, tüm bu suçların faili olan İsrailli yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere toplandık. İsrail işgal rejimi; 1948'den bu yana adım adım Filistin topraklarını işgal etmekte; akıl almaz zulüm ve cinayetlerle dünyanın gözü önünde bir soykırım gerçekleştirmektedir. Geçmişte; Şabra ve Şatilla'da, El Halil'de, Kudüs'te gerçekleşen katliamlarına, 2023 senesinde Gazze'de devam ediyorlar. İsrail; Gazze'de, dünya tarihinin en alçak soykırımına devam ediyor. Çocuk hastaneleri, ambulanslar, evler bombalanıyor; fosfor bombalarıyla her gün yeni savaş suçları işleniyor; su, elektrik ve internet kesilerek Gazze adeta bir toplu mezara dönüştürülmeye çalışılıyor. 7 Ekim günü, Filistinli direnişçilerin meşru müdafaa hakkını kullanmaya başlamasından sonra, terör rejimi İsrail, dünya çapında, büyük bir algı operasyonuna başladı. Filistinlileri terörist, kendilerini ise mazlum göstermeye çalışarak, alçakça bir manipülasyona giriştiler. Sözde aydınlar, sözde akademisyenler, en büyük medya grupları, global şirketler bu sahtekarlığa destek verdi.

Ancak, Yalancının mumu yatsıyı göremeden söndü; haddi aşmada dur durak bilmeyen İsrail, her geçen gün zulmünü artırdı.” Dedi.

Rusya - Ukrayna savaşında bütün uluslararası kamuoyunu harekete geçiren uluslararası hukukçular dünya tarihinin en alçak soykırımına girişen İsrail’in karşısında sessiz kaldığını belirten Tekin şunları kaydetti; “Rusya - Ukrayna savaşında bütün uluslararası kamuoyunu harekete geçiren uluslararası hukukçular, sözde barışı sağlayacak olan kurumlar. İnsanlığın önüne sunmuş olduğunuz bütün hukuk müktesebatı, Filistinli çocukların cansız bedenleri altında ezilmiştir, yok hükmündedir! Ancak unutmayın: Arzın ve arşın, gök kubbenin sahibi olan Allah, Demir Kubbe'nin sahiplerinin kirli oyunlarını başlarına geçirecektir! Sözde aydın, Batıcı kuklalar, peşine takıldıkları İsrail’le birlikte tarihin utanç sayfalarında yerini alacak; hakikatin tarafında, mazlumun yanında duranlar, bir gün inşallah özgür Filistin'de buluşacağız.”

Basın açıklamasının ardından Saadet Partisi Edirne İl Teşkilatı suç duyurusunu hazırladıkları evrakları Edirne Cumhuriyet Başsavcılığına teslim etti.