İŞKUR'dan istihdam stantları

Edirne Valisi Yunus Sezer'in ziyaretleri sonrasında İŞKUR ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından iş arayan gençlere ve dezavantajlı vatandaşların yoğun olarak yaşadığı mahallelerde stant kuruldu.

İŞKUR'dan istihdam stantları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve İŞKUR Edirne İl Müdürlüğü ekipleri tarafından özellikle iş arayan gençlere ve dezavantajlı vatandaşlara iş fırsatı oluşturarak, istihdamın artırılması amacıyla mahallelerde stant kuruldu.

Kentte özellikle dezavantajlı vatandaşların yaşadığı mahalleleri ziyaret eden Edirne Valisi Yunus Sezer, talepleri dinleyerek ilgili kurum müdürlerine not aldırdı. Sorunların giderilmesi noktasında ilgili kurum müdürlerine not aldıran Vali Sezer, iş ihtiyacı olan mahalle sakinlerinin başvurularının yerinde alınması için işçi ile işverenin buluşmasında aracı olan Edirne Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne stant açma talimatı verdi.

Edirne Valiliği öncülüğünde mahallelere giderek stant açan ekipler, vatandaşların başvurularını alarak iş arayan fabrika ve iş yerlerine yönlendiriyor.

Kurulan stantlarda, ayrıca dezavantajlı mahallelerde yaşayan ev hanımları için, Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bağlı Şehit Özer Camcı Sosyal Dayanışma Merkezi, Şehit Mustafa Tezgider Sosyal Dayanışma Merkezi, Merkez Sosyal Dayanışma Merkezinde bulunan kurslar ve bu yıl başlayan teşvikli eğitimler hakkında bilgilendirildi.

Kurulan stantlarda, İŞKUR ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı hizmetleri ile ilgili vatandaşlara genel bilgilendirmeler yapılarak bireysel danışmanlık hizmeti veriliyor.

Vatandaşlar, İŞKUR hizmet binasında gerçekleştirilen toplu iş görüşmesine davet ediliyor ve işverenler ile buluşmalarına katkı sağlanması hedefleniyor. Dezavantajlı vatandaşların istihdam edilebilirliklerinin artırılmasına yönelik çalışmaların devam edeceği aktarıldı.

Vatandaşların İŞKUR'a daha kolay ulaşabilmesi ve iş bulmasına katkı sağlamak amacıyla mahallelerde stant kurulduğunu söyleyen Edirne Valiliği Roman Strateji Eylem Planı Koordinatörü Özcan Kalkar, vatandaşların iş başvurularının alındığını ve bu konuda çalışma yapıldığını aktardı.

Vatandaşların ilgisinin yoğun olduğunu söyleyen Kalkar, buradaki amacın vatandaşların iş bulması, işverenlerin ise kalifiye elemana ulaşmasını sağlamak olduğunu dile getirdi.

Standa gelerek başvuru yapan vatandaşlardan Yasemin Yerkabartan, her mahalleye giderek vatandaşların iş bulmalarına yardımcı olmalarının çok güzel olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ