Işık, Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil etmek istiyor

6 yaşında su korkusunu yenmek için başladığı yüzme sporunda kısa sürede şampiyonluklar elde eden Beyza Işık, olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil etmek istediğini belirtti.

Işık, Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil etmek istiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de, su korkusunu yenmek için 6 yaşında başladığı yüzme sporunda '˜Türkiye Şampiyonluğu' elde eden 13 yaşındaki Beyza Işık hedefinin Türkiye'yi Olimpiyat Oyunları'nda temsil etmek olduğunu söyledi.

                Su korkusunu yenmek için başladığı yüzme sporunda kısa sürede büyük başarılar elde eden Işık, Sivas'ta gerçekleşen Türkiye Arena Uzun Kulvar Küçükler Bireysel Yüzme Şampiyonası'nda Türkiye Şampiyonu oldu.

                Sivas'ta gerçekleşen Türkiye Arena Uzun Kulvar Küçükler Bireysel Yüzme Şampiyonasına katılan Beyza Işık, 100-200 metre Kelebek ile 400 metre Karışık kategorisinde olmak üzere 3 Türkiye Şampiyonluğu madalyası elde etti.

                Edirne'de, 6 yaşındayken sudan korkması sebebiyle korkusunun üstüne giderek yüzme sporuna başlayan Beyza Işık, 22-24 Temmuz tarihlerinde Sivas'ta gerçekleşen Türkiye Arena Uzun Kulvar Küçükler Bireysel Yüzme Şampiyonası'nda büyük bir başarı elde etti. 100 ve 200 metre Kelebek ile 400 metre  Karışık kategorisinde Türkiye şampiyonu olan Işık, kısa sürede elde ettiği başarılarla herkese örnek oldu. Korkusunun üzerine giderek yüzmeye başlayan Işık, hedefinin 2024 yılında Fransa'da gerçekleştirilecek Olimpiyat Oyunları'na katılmak olduğunu ifade etti.

                Eğitim hayatı ile sporu bir arada sürdüren Işık, elde ettiği başarılarla 7'den 70'e herkese örnek oldu.

                Küçük yaşlarda denize gittiğinde sudan çok korktuğunu belirten Işık, o dönemde babasının yanından ayrılmak istemediğini ve tek başına suya giremediğini kaydetti.

                6 yaşındayken sudan çok korktuğunu vurgulayan Işık, korkusunu yenmek için başladığı yüzme sporunda başarılar elde edince bırakmak istemediğini aktardı.

                Elde ettiğini madalyalar ve kupalar sayesinde yüzme sporunu daha çok sevdiğini dile getiren Işık, 100 ve 200 metre Kelebek ile 400 metre  Karışık kategorisinde elde ettiği Türkiye şampiyonluğunun mutluluğunu ve gururunu yaşadığını ifade etti.

                Hedefinin Olimpiyat Oyunları'nda ülkesini temsil etmek olduğunu belirten Işık, ailesinin daima destek olduğunu vurguladı.

                Çalışmaktan asla vazgeçmediğini ve bu korkusunun üzerine gittiğine değinen Işık, kendine olan güveninin artmasıyla birlikte başarılarında geldiğine dikkat çekti.

                Yoğun antrenman temposuyla şampiyonalara hazırlandığını dile getiren Işık, verdiği emeğin karşılığı aldığını ve daha çok çalışmaya devam edeceğini söyledi.

                Kızı Beyza Işık'ın elde ettiği başarılardan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden anne Nilüfer Işık, 6 yaşındayken yüzme öğrenmesi için kızlarını kursa gönderdiklerini aktardı.

                Kızlarının korkusunu kısa sürede yendiğini ve yüzmeyi öğrendiğini belirten anne Nilüfer Işık, hocalarının da desteği ile gitti yarışmalardan başarılarla döndüğü için çok gururlu olduğunu kaydetti.

                Kızları Beyza'nın başarılar elde etmesiyle birlikte yüzmeye ilgisinin arttığına dikkat çeken Işık, kızlarının başarısı için tüm güçleriyle yanında olduklarını ve desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.

Barış Karapaça