İnce, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

AK Parti Edirne İl Kadın Kolları Başkanı Nergiz İnce, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. İnce, 'Bu yıl 8 Mart'ı, 6 Şubat'ta yaşadığımız depremlerin acısıyla karşılıyoruz. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara da şifa diliyoruz.' Dedi.

İnce, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyen İnce, 8 Mart’ı yaşanan depremlerin acısıyla karşıladıklarını ifade etti.

              Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 2002 yılından bu yana AK Parti olarak hem temel insan hakları hem de beşeri sermayenin güçlendirilmesi adına kadının hayatın her alanında aktif rol almasına ve karar alma mekanizmalarına katılımına yönelik pek çok düzenleme yaptıklarını dile getiren İnce, “Anayasadaki eşitlik ilkesi, Türk Ceza Kanunu’nda töre ve namus cinayeti cezalarının artırılması, İş Kanunu’nda eşit işe eşit ücret düzenlemesi, doğum izinleri başta olmak üzere, aile ve iş yaşamı uyumlaştırılmıştır. Bunun yanı sıra engelli çocuğu olan anneye 5 yıl erken emeklilik imkânı ve benzeri birçok düzenleme AK Parti döneminde hayata geçirilmiştir. Böylelikle eşitlik başta olmak üzere kadının güçlendirilmesi yasal güvence altına almıştır.AK Parti olarak eğitimi, en önemli fırsat eşitliği aracı olarak kabul ettik.Bu noktada önemli adımlar attık. Biliyoruz ki kadınların eğitim seviyesi yükseldikçe iş gücüne katılım oranı artıyor. Son açıklanan verilere göre yükseköğretim mezunu kadınların iş gücüne katılım oranı %67,6’dır.Yine 2002 yılında yükseköğretimdeki kız öğrenci oranı % 13,5 iken eğitim konusundaki kararlılığımızla bu rakam 2022 yılında % 48,5’e ulaşmıştır.SGK teşviklerinde, gelir vergisinde ve kadın kooperatiflerinde yaptığımız yasal düzenlemeler, hibe ve fon desteklerinde kadınlara uyguladığımız pozitif ayrımcılık ile kadınların iş hayatına katılımını ve girişimci olmalarını destekledik. Kadının iş gücüne katılma oranını %27’den %35’e,  yine %10,4 olarak hedeflenen kadın işveren oranını ise %13,2’lere çıkardık. Kadın istihdamını 6 milyondan 10 milyona yükselttik.” Dedi.

              İnce, terörle mücadelede, dağa kaçırılan kadın ve kız çocukları için nasıl mücadele edildiyse tüm dünyada olduğu gibi kadına yönelik şiddetle mücadeleyle de mücadele edeceklerini belirtti.

Anayasa’da, TCK’de yapılan değişiklikler ve hayata geçirilen yasalarla kadına yönelik şiddetle mücadelede kararlılığının gösterildiğini aktaran İnce, son yapılan düzenleme ile iyi hal uygulamasının kaldırıldığını kaydetti.

              AK parti Edirne Kadın Kolları Teşkilatı olarak Kahramanmaraş Elbistan’da yaraların sarılması için destek verdiklerini ifade eden ince “Teşkilat olarak asrın felaketini yaşayan depremzede vatandaşlarımızın acılarını yüreğimizde hissediyor, sıkıntılarına ortak oluyoruz. Gerek deprem bölgelerine gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerimizde gerek deprem bölgelerine gidecek yardım malzemelerinin temini ve hazırlanmasında, gerekse depremden etkilenerek ilimize gelen depremzede misafirlerimizin öncelikli ihtiyaçlarını tespit ve temin etme hususunda canla başla çalışıyoruz. Bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Kadın Kolları Teşkilatlarımızla depremden etkilenen kadınlarla birlikte olma kararı aldık. Depremzedelerimiz sıcak sofralarını tekrar kursun diye Genel merkezimizin koordinasyonu ile mutfak setleri hazırladık, ‘Sıcak Sofralar’ kampanyası ile onlara bu setleri ulaştırıyoruz.” açıklamalarında bulundu.

              Sürecin devlet millet el ele atlatılacağını vurgulayan İnce, depremin yaralarının hep birlikte sarılacağını dile getirdi.

İnce, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.
Haber Merkezi