İlahiyat'ın ilk mezunları
2013-2014 eğitim öğretim yılında kurulan Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, 2017-2018 eğitim öğretim akademik yılında ilk mezunlarını verdi. Törende konuşma yapan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Cevdet Kılıç, öğrencileri sadece meslek sahibi yapmayı değil, dava adamı yapmayı istediklerini söylerken Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise 'Yeni erler yetişiyor' dedi.
Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, ilk mezunlarını 2017-2018 eğitim öğretim akademik yılında verdi. Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen mezuniyet törenine Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim görevlileri, veliler ve öğrenciler katıldılar. Rıdvan Adanur'un Kur'an-ı Kerim okuması ile başlayan mezuniyet töreninde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törende İlahiyat Fakültesi Korosunun Doç. Dr. Abbas Jahjai yönetiminde musiki konseri düzenlendi. Trakya Üniversitesi'nin tanıtım sunumunun gösterildiği törende mezun öğrenciler adına konuşmayı İlahiyat Fakültesi öğrencisi Ayşe Arslan yaptı. Arslan, konuşmasında Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun olmanın gurur ve sevincini yaşadığını belirterek; 'İstanbul'un İstanbul olmasının kararlaştırıldığı, serhat şehri, şehirlerin sultanı Edirne'nin artık bir parçası olduk. Burada geçirdiğimiz her an belki de geçmişte kurduğumuz hayallerden bir parça. Bu sakin, mütevazı ve şirin şehir, bizlere başlı başına bir okul oldu. İnsanlarından samimiyeti; mimarisinden, sanatından, geçmişinden ise azametli tarihimizi öğreniyoruz. Edirne'yi her şeyiyle, en önemlisi de Selimiye'nin gölgesinde başlamakla sevdik. 2013 yılında açılan fakültemizin ilk mezunları olmanın coşku ve heyecanını yaşıyoruz. Biz mezun olduktan sonra ülkemizin değişik yerlerinde görev alacağız. Bu yüzden de gururluyuz. İlahiyatçı olmak, yalnızca bir isimden ibaret değildir. Aynı zamanda bir kimlik, kişilik inşasıdır. Bu yüzden ilerleyen hayatımızda hem ilahiyatçı hem de hayatın içinde eğitici olacağız' ifadelerine yer verdi.
'Sizleri dava adamı yapmak istedik'
Arslan'ın konuşmasının ardından törende İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Kılıç konuşma yaptı. Kılıç, konuşmasında İlahiyat Fakültesi'nin 2013-2014 eğitim öğretim yılında öğretime başladığını belirterek; 'Fakültemizin bu yıl ilk mezunlarını vermenin heyecanı ve gururunu yaşıyoruz. Fakültemiz, kısa bir süre önce inşa edilen 7 bin 500 metrekare kapalı alanıyla modern binasında eğitim öğretime başlamıştır. Fakültemiz, sadece eğitim öğretim ile yetinmeyip, bölge insanımızın da manevi eğitimine önem vermektedir. Başka fakültelerden veya bölümlerden mezun olsaydınız bir meslek sahibi olacaktınız. Burada biz, sizi sadece bir meslek sahibi yapmadık. Burada biz, sizleri bir dava adamı, gönül eri, peygamber misyonu yüklenmiş alim bir insan yapmak istedik. En azından bunun yolunu açmaya çalıştık' dedi.
'Yeni erler yetişiyor'
Kılıç'ın konuşmasının ardından bir konuşma da Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu yaptı. Tabakoğlu, konuşmasında Trakya Üniversitesi için tarihi bir gün yaşandığını söyleyerek; 'Çünkü İlahiyat Fakültesi ilk mezunlarını veriyor. Bir pehlivan düşünün; girdiği her müsabakadan galip çıkmış bir pehlivan. Son 200 yıldır biraz mahzun. Bu pehlivan, aldığı darbelerle biraz hafızası gitmiş, yaraları var. Çok şükür bu pehlivan artık ayağa kalkıyor, yaralarını sarıyor, hafızası yerine geliyor. Çok şükür Edirne'de İlahiyat Fakültesi'nin ilk mezunlarını verdiği bu anlamlı günde, bu pehlivana güç, maneviyat katacak yeni erler yetişiyor. Bu yüzden çok anlamlı ve değerli' sözlerine yer verdi.
Kütüğe ilk isim çakıldı
Tabakoğlu'nun konuşmasının ardından törende İlahiyat Fakültesi birincisi Berkay Uran, mezuniyet kütüğüne ismini çaktı. Uran, mezuniyet kütüğündeki ilk isim olurken; Tabakoğlu da Uran'ı tebrik ederek plaket takdim etti. Tören, dereceye giren öğrencilerin hediye ve plaketlerinin takdim edilmesi, bölümlerinden mezun olan öğrencilere sertifikalarının dağıtılması ve meslek yemini ile sona erdi.