İhya edilecek Edirne Sarayı için koordinasyon merkezi kurulacak

Milli Saraylar Başkanlığı tarafından ihya edilecek olan Edirne Sarayı için koordinasyon merkezi oluşturulması planlanıyor. Çalışmaların sağlıklı şekilde yürütülmesi için koordinasyon merkezine ihtiyaç olduğunu belirten Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Edirne Sarayı'nın ayağa kaldırılması için büyük bir adım atıldığını söyledi.

İhya edilecek Edirne Sarayı için koordinasyon merkezi kurulacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çeşitli ziyaretler için kente gelen Milli Saraylar Başkanı Dr. Yasin Yıldız, Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık ve beraberindeki heyet Edirne Sarayı ile ilgili yapılacak çalışmalar öncesi incelemelerde bulundu.

Milli Saraylar Başkanı Yasin Yıldız’ı Edirne’de misafir ettiklerini söyleyen Vali Kırbıyık, "Geçtiğimiz günlerde Milli Saraylar Başkanlığına devri ile Edirne Sarayı’nın ihyası için büyük bir adım atılmış oldu. Tabi bu çalışmaların sağlıklı şekilde yürütülmesi için burada bir koordinasyon merkezine ihtiyaç duyuluyor. Bu konularda çeşitli incelemelerimiz ve değerlendirmelerimiz oldu. Hızlı bir şekilde hazırlık sürecini tamamlayıp çalışmalara başlanması için gayret sarf ediliyor” dedi.

Milli Saraylar Başkanı Yıldız, Vali Kırbıyık ve beraberindeki heyet, kapalı cezaevi olarak kullanılan ve gelecek günlerde boşaltılması planlanan Mahmudiye Kışlası'nda da incelemelerde bulundu. Heyet burada gerçekleştirilmesi planlanan restorasyon çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Yıldız, Vali Kırbıyık ve beraberindeki heyet, Mahmudiye kışlasındaki incelemelerin ardından geçtiğimiz günlerde çıkan yangında kullanılamaz hale gelen ve yeniden ihya edilen Böcek Mektebi binasına da inceledi. Yenileme çalışmalarında son aşamaya gelinen Böcek Mektebi'nin yakın zamanda kullanıma açılması bekleniyor.

Selimiye Cami’sinde gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarını inceleyen Yıldız ve Vali Kırbıyık,  yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Selimiye Cami’sinde yapılan inceleme sonrası Yıldız, Vali Kırbıyık ve beraberindeki heyet Halk Eğitim Merkezi Binası’na geçti. Heyet restorasyonu süren Rüstempaşa Kervansarayı'nda da incelemeler bulundu.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN