İba 'Yeni Edirne'yi hep birlikte inşa edeceğiz'

Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, gece gündüz demeden saha çalışmalarına devam ediyor. Ziyaretler çerçevesinde Bedesten Çarşısı, Sebze-Meyve Hali ve Süper Park AVM esnafını ziyaret eden İba, hem taleplerini dinledi, hem de 31 Mart tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimler için destek istedi.

İba 'Yeni Edirne'yi hep birlikte inşa edeceğiz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlk olarak Bedesten Çarşısı’nı ziyaret eden İba, esnaflarla sohbet etti. İba, şunları kaydetti:

“Bedesten Çarşı’mızın çok kıymetli esnafını ziyaret ettik. Güler yüzleri ve bizlere olan destekleri ile yolumuza çok güçlü ve çok kararlı devam ediyoruz. Edirne’de her bir vatandaşımızın yüzü gülecek.”

Ardından hal esnafını ziyaret eden İba, esnafın sorunlarını dinledi.

"MEYVE-SEBZE HALİNİ YENİLEYECEĞİZ"

Edirne Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı Emre Ray’la görüşen İba, esnaflara müjde verdi. Hal projesi hakkında açıklamalarda bulunan İba, “Yetersiz şartlarda faaliyet gösteren Meyve-Sebze Halimizi yenileyeceğimizin müjdesini verdik. Esnafımızın da yüzünü güldüreceğiz.” Dedi.

Daha sonra Süper Park AVM’yi ziyaret eden İba, esnaflarla bir araya geldi. Esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden İba, onların destekleri ile yeni Edirne’yi, hep birlikte inşa edeceklerini ifade etti.

İba ve beraberindeki heyet buradaki ziyaretlerinin ardından Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen, Dart İl Temsilciliği tarafından yürütülen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Dart Turnuvasına katıldı.

 

"SPOR ADASI PROJEMİZ VAR"

20 takımdan 80 sporcuyla ve bu spora gönül veren hemşehrilerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, dikkat ve koordinasyon gerektiren dart sporunu deneme fırsatı bulduğunu aktardı. Bu güzel organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve sporcuları tebrik eden İba, " Edirne’mizde önümüzdeki dönemde, pek çok spor branşında, belediyemizin tesislerinde çok keyifli müsabakaların yapılacağının müjdesini de vermiş olayım" dedi.

Spor Adası Projesi ile ilgili de bilgi veren İba, 7’den 70’e tüm Edirne’yi ilgilendiren, doğayla iç içe, pek çok spor dalının hem öğrenilebileceği, hem de uygulayabileceği gibi bir spor adası planladıklarını ifade etti.

"UZMAN KADROLAR TARAFINDAN TÜM BRANŞLARDA EĞİTİM VERİLECEK"

Spor Adası'nın içinde, tenis kortlarından futbol, basketbol ve voleybol sahalarına, kay kay ve buz pateni pistinden güreş akademisine kadar birçok branş yer alacağını müjdeleyen İba, belediyenin uzman kadroları tarafından tüm branşlarda eğitimler verileceğini aktardı.

Amatör Kulüplere de saha olanağı tanıyacaklarını belirten İba, artık kulüplerin yer arayışına son vereceklerinin altını çizdi.

Spor Adası'nın içerisinde bir pehlivan akademisi de oluşturulacağını söyleyen İba, Edirne'yi başpehlivanlıkta iddialı hale getireceklerini ifade etti.

Amatör spor kulüplerine tahsis edilecek araçlarla deplasmanlardaki ulaşım masraflarını karşılayacaklarını aktaran İba, ayrıca verilen nakdi yardımları 3 katına çıkarıp, malzeme ve ekipman desteği de vereceklerini müjdeledi.  Haber Merkezi