İba 'Hep birlikte Edirne'yi kurup yöneteceğiz'

Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan adayı Belgin İba, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Seçime kısa süre kala gece gündüz demeden vatandaşlarla bir araya gelen İba, talep ve önerileri dinleyerek not alıyor.

İba 'Hep birlikte Edirne'yi kurup yöneteceğiz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“TURİZM GELİRİNİ, EDİRNE’YE KAZANDIRACAĞIZ”

İlk olarak Kapıkule Sınır Kapısında faaliyet gösteren Gümrük Müşavirleri ile bir araya gelen Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan adayı Belgin İba, Şehrin tüm girişleri ve gerek ticaret gerek turizm hacmini artıracak projelerini anlattı.

Edirne’yi gerçek belediyecilikle tanıştırmak için var gücüyle çalıştıklarını aktaran İba, “Bugün ilk ziyaretlerimize, sınır kapılarımız, gümrüklerimizle başladık. Kapıkule Sınır Kapımızda faaliyet gösteren Gümrük Müşavirlerimiz ile bir araya geldik. Şehrimizin tüm girişleri ve gerek ticaret gerek turizm hacmini artıracak projelerimizden söz ettik” dedi.

Projelerle Turizm Rotalarını geliştirip, Başta Kültür Yolu Festivali olmak üzere birçok festivale ev sahipliği yaparak Edirne’nin marka değerini arttıracaklarını belirten İba, Tanıtım Ofisleri kurarak şehrin ihtiyaç duyduğu turizm gelirini, kente kazandıracaklarını aktardı.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Nihat Kınık ve gümrük personeli, Kapıkule Gar Müdürlüğü, Veteriner Sınır Kontrol Noktası Müdürlüğü personelini ziyaret eden İba, gümrük süreçleri ve bu noktalarda yapacakları desteklerle ilgili görüştü.

İba, Ülkeye giriş noktasında özel yeri olan serhad şehri Edirne’nin her köşesini güzelleştirmek için hazır olduklarını dile getirdi.

“EDİRNE’MİZ İÇİN DİLEKLERİMİZ BİR BİR GERÇEK OLACAK”

Kapıkule'de faaliyet gösteren Londra Camping esnafını ziyaret eden İba, çalışmalarında kolaylıklar dileyerek taleplerini dinledi.

İba, Edirnelilerin beklentilerini tespit ettiklerini ve bu yolda adım atacaklarını vurguladı.

Edirne’yi gerçek belediyecilikle tanıştıracaklarını söyleyen İba, daha önceki ziyaretlerde vatandaşlarla dileklerini ve taleplerini görüştüklerini aktararak hepsini not aldıklarını ve Edirne için dileklerin gerçek olacağını dile getirdi.

Ardından Osmaniye Caddesi üzerindeki esnafları ziyaret eden İba, “yıllardır yaptığımız gibi, bu şehri, bu şehrin sakinlerinden, komşularımızdan, esnafımızdan, hemşehrilerimizden dinliyoruz. Bugüne dek yerel yönetimce duyulmayan seslerine, söz oluyoruz. Olmaya da devam edeceğiz.” Şeklinde konuştu.

Daha sonra Tut Elimi Edirne Derneği’nin 10. kuruluş yılı kutlamasına katılan İba, Derneğin Edirne Şube Başkanı Şule Yörük’e ve dernek üyelerine nazik davetleri için teşekkür etti.

İba, tüm sivil toplum kuruluşlarına olduğu gibi, Tut Elimi Edirne Derneğine de desteklerinin daim olacaklarını belirterek sivil toplumun gücüyle, Edirne’nin her bir köşesine ulaşmak ve şehri, vatandaşları hak ettikleri değere kavuşturmak için çok az kaldığını ifade etti.

Ardından Talatpaşa Mahallesi Bostan Pazarı Mevkii’ndeki kahvehanede vatandaşlarla buluşan İba, “Her birinin anlattığı bizler için kıymetli; hiçbir ayrım gözetmeksizin her bir hemşehrimizin beklentisi, dilekleri bizim için kıymetli. Destekleri için gönülden teşekkür ediyorum. Hep birlikte Edirne’yi kurup yöneteceğiz.” İfadelerini kullandı.

Son olarak Çavuşbey Mahallesi’nde Azal ve Vedat Kalıp çiftinin evin misafir olan İba, “biz 5 yıldır böyle can cana ve gönül gönüleyiz. Mevki makam değil, gönüllerdir bizim hedefimiz. Sizlerin gönüllerine girebilmenin ötesinde bir mutluluk yok. Sağ olun var olun" dedi

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ