• Haberler
  • Edirne
  • İba, ' Edirne'yi tüm kadınlarımızla birlikte güzelleştireceğiz'

İba, ' Edirne'yi tüm kadınlarımızla birlikte güzelleştireceğiz'

Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba ve beraberindeki heyet, Kurs merkezlerini ziyaret ederek kadınlarla bir araya geldi. Kadınların katıldığı kurslar sayesinde kendilerine olan güvenlerinin arttığını belirten İba, aynı zamanda ev ekonomilerine de katkı sağladıklarını söyledi.

İba, ' Edirne'yi tüm kadınlarımızla birlikte güzelleştireceğiz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gündüz iş yerlerini, akşam ise hane ziyaretlerini sürdüren İba, bu kez kurs merkezindeki kadınlarla bir araya gelerek projeleri hakkında bilgi verdi. Kursiyerlerle birlikte mutfağa giren İba, çalışmalara eşlik ederek kadınlardan tam not aldı.

Şehit Özer Camcı Sosyal Dayanışma Merkezi, Edirne Sosyal Dayanışma Merkezi ve Şehit Mustafa Tezgider Sosyal Dayanışma Merkezi’ni ziyaret ederek kadınlarla bir araya gelen İba, yapılan çalışmaları inceleyerek kursiyerler ve usta öğreticilerden bilgi aldı.

"Kadınların çalışma hayatındaki yeri her geçen gün artıyor"

İlk olarak Şehit Özer Camcı Sosyal Dayanışma Merkezi’ni ziyaret eden İba, "Hayata katkıda bulunmak için emek veren kadınlarımızı ve onlar kendilerini geliştirirken, oyunlarla eğlenen güzel yavrularımızı ziyaret ettik. Eğitimcilerimizle sohbet ettik" Dedi.

Kadınların çalışma hayatındaki yeri ve öneminin her geçen gün arttığını belirten İba, kadınların kurslarda aldığı eğitimler sonrası hem çalışma hayatına katıldığını hem de ev ekonomilerine katkı sağladıklarını aktardı.

"KADINLARIMIZ VE ÇOCUKLARI İÇİN YEPYENİ PROJELERLE GELİYORUZ"

Edirne’de kadınları sosyal yaşamın her alanına dahil edeceklerini vurgulayan İba, evlatlarını emanet edebilecekleri tertemiz kreşlerin de olduğu projelerle yola çıktıklarını söyledi.

Daha sonra Edirne Sosyal Dayanışma Merkezi’ndeki kadınlarla bir araya gelen İba, yaptıkları birbirinden güzel işlerle ilgili bilgi alarak her birini ayrı ayrı tebrik etti.

Kadınların el emeği göz nuru eserlerini, alıcılarla buluşturabilmeleri için öyle güzel projeler hazırladıklarının altını çizen İba, "Geleceği düşününce şimdiden heyecanlanıyoruz. Edirne çok güzel ve yepyeni bir Edirne olacak!" Dedi.

"EDİRNE'Yİ TÜM KADINLARIMIZLA BİRLİKTE GÜZELLEŞTİRECEĞİZ"

Son olarak Şehit Mustafa Tezgider Sosyal Dayanışma Merkezi’ndeki  kursiyerleri ve eğitimcileri ziyaret eden İba, daha güzel ve yaşanılabilir bir Edirne için her köşeye kadın eli değeceğini ve bunu tüm kadınlarla birlikte başaracaklarını ifade etti.

"KADINLARI EKONOMİK VE SOSYAL HAYATTA DAHA FAZLA GÖRECEĞİZ"

Herkesin ilgi duyduğu alanlara yönelebilecek imkanı bulacağı bir Edirne istediklerini belirten İba, "Biz öyle bir Edirne istiyoruz ki; tüm vatandaşlarımız ilgi duyduğu alanlara yönelebilecek imkanları bulsun. Öyle bir Edirne istiyoruz ki; kadını, erkeği, genci, yaşlısı. Bu kentin sokaklarında huzurla yürüsün, Edirne’de yaşıyor olmaktan gurur duysun. İşte tam da bu hayalimiz için çalışıyor ve yeni projeler üretiyoruz. Kadınlarımızı, Edirne’nin ekonomik ve sosyal hayatında daha çok görebileceğimiz günler çok yakında" İfadelerine yer verdi.

İba'nın ziyaretinde il kadın ve il gençlik kolları üyeleri de yer aldı.  Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren kursiyerler ve usta öğreticiler İba ve beraberindeki heyete teşekkürlerini sundu.      Haber Merkezi

 

HABER MERKEZİ