İba, '95 yıllık tecrübe ile geleceğe emin adımlarla ilerliyoruz'

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün isteği ile 31 Ocak 1928 tarihinde 'Türk Maarif Cemiyeti' adıyla kurulan Türk Eğitim Derneği, 95. yaşını kutluyor. 95 yıllık köklü eğitim kurumunun bir parçası olmanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba, gençlerin nitelikli eğitim alması için çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

İba, '95 yıllık tecrübe ile geleceğe emin adımlarla ilerliyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün isteği ile 31 Ocak 1928 tarihinde Cumhuriyet’in kurucuları tarafından ‘Türk Maarif Cemiyeti’ adıyla kurulan Türk Eğitim Derneği, 95 yıldır ülkenin eğitim alanında faaliyet gösteren en köklü sivil toplum kuruluşu olmanın verdiği sorumluluğu gururla taşıyor.

Verdiği burslarla eğitimde fırsat eşitliği için çalışmalarını sürdüren Türk Eğitim Derneği, TED okulları ile Türkiye’nin her yerinde nitelikli eğitim sunmayı ve maddi imkânı yeterli olmayan çocukların eğitimine katkı sağlayacak projeler geliştirmeyi hedefliyor.

"Atatürk'ün izinde eğitime adanmış 95 yıllık tecrübe ile ilerliyoruz"

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde eğitime adanmış 95 yılın geride kaldığını ve geleceğe emin adımlarla ilerlediklerini söyleyen TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba, Türk Eğitim Derneği'nin Cumhuriyet kurucularının mirası olarak kabul ettiği üç ana misyonunun Türk Eğitim politikasının oluşturulmasına yön vermek, maddi olanakları yeterli olmayan başarılı çocuklara burslar vererek eğitimlerine katkı sağlamak ve yurt genelinde okullar kurarak çocukların yabancı okullara mecbur kalmamalarını sağlamak olduğuna değindi.

"Daha fazla çocuğa umut olmak için çalışmalarımız devam edecek"

Türk Eğitim Derneği'nin verdiği burslarla birçok öğrencinin hayatına ve geleceğine yön verdiğini aktaran İba, 95yıllık TED meşalesini Edirne'de yakmaktan mutluluk ve gurur duyduklarını ifade etti.

Türk Eğitim Derneği burslarının Edirneli çocuklara ulaşması için ellerinden gelen tüm desteği sağladıklarını ve bu çerçevede çeşitli sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirdiklerini vurgulayan İba, bir ülkenin ekonomik ve sosyal kalkınmasındaki en önemli etkeninnitelikli eğitim olduğunu ve bu yolda daha fazla çocuğa umut olmak için proje, burs ve çeşitli çalışmaları sürdürmeye devam edeceklerini dile getirdi.

Devlet okullarındaki öğrencilerin daha iyi eğitim alması adına tam destek bursu verildiğini hatırlatan İba, maddi desteğin yanı sıra akademik eğitimler, sanatsal ve sportif faaliyetlerle de gelişmelerine katkı sağlandığına vurgu yaptı.

Çocukları daha aydınlık bir geleceğe kavuşturmak için çalışmaların devam edeceğini belirten İba, "Türk Eğitim Derneği; öğrencileri, velileri, spor kulüpleri, mezun dernekleri, ülkemizde çok farklı alanlarda önemli görevlerde bulunan binlerce mezunun gönüllüleri ve çalışanları ile büyük bir ailedir. Dün olduğu gibi bugün de bir gelecek projesidir. Ata'mızın önderliğinde Cumhuriyetimizin kurucu kadrolarının öngördüğü mirası korumaya ve yüceltmeye her zaman devam edecektir. Biz de TED Edirne Koleji olarak bu yolda ilerlemeye ve destek olmaya devam edeceğiz"ifadelerine yer verdi.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ